Може ли кочинките в Благоевград да се превърнат в коледно градче?

Започна строежът на павилионите  от коледния базар в Благоевград. Т.н. „кочинки”, както мило ги наричат благоевградчани,  ще бъдат разположени отново в центъра, в близост до сградата на общината в областния център. Минувачите се усмихват, защото казват, че без веселите къщички, с които сме свикнали, няма да е същото. И все пак се надяват с новото ръководство нещата да се променят, като дават примери с коледното градче в гръцкия град Драма.

А какво е то ни разказва Силвия: Приветливо коледно градче, пълно с  малки къщички, които напомнят работилничките на джуджетата. Самият Дядо Коледа посреща посетителите с приветлива усмивка, в своята къща, където малчуганите могат да седнат на “неговия” диван, да споделят желания и да си направят снимка. Безплатни за децата са коледните работилнички за бонбони и коледни маски, които те сами могат да си изработят, освен това могат да правят сладки с няколко коледни елфи. Също така атракциони като лунапарк с въртележка и шоу програма. Можем само да вземем най-доброто и да го приложим и тук, категорична е благоевградчанката, като иска новият кмет да помисли за това.

Иначе 12 съоръжения, както всяка година, ще бъдат поставени на площад „Георги Измирлиев“, в част от които ще се предлагат промишлени стоки, артикули с коледна тематичност, а в останалите – храни и напитки.

Тазгодишният коледен базар в Благоевград ще се проведе от 2-ри декември до 12 януари, когато ще зацвърчат скарите, ще се вдигат тостове, ще се лее руйно вино в задушевна атмосфера и ще се носят македонски песни, които ще допринасят за  празничното настроение на благоевградчани и гости на града.

А наемите започват от 300 и стигат до 3000 лева в зависимост от квадратурата.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене