Снощи убиха смок на занемарена детска площадка. Тази сутрин окосиха тревата…

Strumsko_Ploshtadka-2

Strumsko_Ploshtadka

Само един ден след, като родители намериха и убиха смок на занемарената детска площадка в кв. Струмско, тревата бе окосена. Тази сутрин изненадващо служители на благоевградската общинска фирма “Биострой” се появиха на площадката въоръжени с тримери за трева и приведоха детската площадка в нормален вид. До вчера няколко от пейките там не бяха използваеми, заради еднометровата трева която ги беше почти скрила. “Защо в България трябва да се чака, докато стане някой инцидент?” Пита един от родителите, които снощи уби огромен смок, увил се на кълбо под една от пейките.

Strumsko_Ploshtadka-4

Strumsko_Ploshtadka-3

Strumsko_Ploshtadka-Predi_Sega
Част от инициативата на струмчани и започналата вече подписка с искания към кмета Атанас Камбитов и Общински съвет Благоевград включва:
1. Поставяне на осветление на двете детски площадки и футболното игрище.
2. Поставяне на ударопоглъщащи каучукови плочи вместо сегашния чакъл и премахването на тревната площ от двете детски площадки .
3. Подмяна на настилката на футболното игрище, която в момента е с напукан 30 годишен асфалт.
4. Поставяне на осветление на не повече от три метра височина на междублоковата алея успоредна на улица “Яне Сандански”.
5. Направата на изкачвалка за бебешки и инвалидни колички срещу бл. 34, вх. Б на ул. “Броди” водеща към улица “Яне Сандански”.
6. Поставяне на нови тротоарни плочки, там където са били премахнати от ВиК.

Към исканията ще бъдат прикачени и снимки от проблемните места, за да не стане:
“Искахме тротоар, направиха ни велоалея” Коментират хора от квартала…

Час по-късно екип на БНТ2 пристигна да снима на вече окосената  площадка… (Явно всички четат новините на Топ Преса)

Топ Преса попита бригадирката на косачите, защо чак сега се захванаха за работа, нейния отговор беше: „Защото не можем да смогнем, 30 човека за целия град са малко. А сега ни карат да работим и на парк „Ловен дом”–Благоевград

Бяха извозени два камиона и една каруца с трева от площадката…

Strumsko_Ploshtadka-5

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене