39 годишен от Ново Лески отнесе условна присъда и отнемане на шофьорската книжка за 7 месеца след неблагоразумието да седне  зад волана с рекордните 2,79 промила алкохол

39 годишния Т. А. С. от хаджидимовското село Ново Лески получи  условна присъда и лишаване от правоуправление на МПС за срок от 7 месеца  залади  шоферане в нетрезво състояние. Полевият тест при  полицейската проверка на водача показал че той е седнал зад волана с рекордните 2,79 промила алкохол в издишания въздух .

На обвиняемият Т. А. С., за извършеното престъпление по чл. 3436, ал. 1 от НК, на основание цитираната разпоредба и във връзка с чл. 55 от НК, се налага наказание „Лишаване от свобода” за срок от 4 /четири/ месеца.Глобата постановена от Районен съд Гоце Делчев на 39 годишния Т. А. С. от Ново Лески е в размер на 300 лева . Същия бе осъден затова, че 08.11.2019г. около 21.20 часа в Гоце Делчев  по ул. „Драмски път“, е управлявал моторно превозно средство, лек автомобил марка „Опел“, модел “Зафира“  с концентрация на алкохол в кръвта си 2.79  промила  установено по надлежния ред, с техническо средство Алкотест Дрегер.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене