2000 лева глоба и 2 години без право да управлява МПС за водачка от Гоце Делчев шофирала пияна и дрогирана

Районен съд Гоце Делчев  потвърди  наказателното постановление  под  № 19-0266-000461 от 15.07.2019 година, издадено от Началника на РУП Гоце Делчев  с което на жалбоподателката Е. В. П. с постоянен и настоящ адрес град Гоце Делчев , улица „Пейо Яворов , на основание чл.174ал.3, пр.2 от Закона за движение по пътищата, за нарушение са наложени административни наказания – глоба в размер на 2000лв. и лишаване от право да управлява МПС за 24 месеца .На въпросната водачка са отнети и  12 контролни точки , според наказателното постановление потвърдено и от Районен съд Гоце Делчев .Решението подлежи на касационно обжалване пред Благоевградския административен съд в 14-дневен срок от съобщението за изготвянето му.

 

Горните наказания  на водачката Е.В.П.са наложени за нарушение, заключаващо се в това, че около 01.50 часа на 23.06.2019 на ул. „Людмил Стоянов“ в Гоце Делчев полицейски патраул  спрял  за проверка лек автомобил марка „Пежо“  управляван от жалбоподателката .  При проверката , полицейският екип   поканили жалбоподателката да бъде изпробвана с техническо средство за алкохол и за употреба на наркотични вещества, но тя отказала за което й бил съставен акт .

След съставянето на акта същата била запозната с него, подписала го и получила препис.  Водачката  , обект  на полицейска проверка  не направила възражение, а напротив, казала че е употребила алкохол и наркотични вещества и затова няма да извърши пробата. Бил й издаден и талон за кръвна проба, като такава не била дадена.

 

Именно, при така установеното съдийския състав  се произнесе и потвърди наложените санкции на  Е.В.П. а именно глоба от 2000 лева , лишаване от правоуправление за 2 години и отнемане на 12 точки .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене