11 трактора, снабдени със снегорини, ще се грижат за снегопочистването на пътищата на територията на община Сатовча

11 трактора, оборудвани  със снегорини, ще се грижат за снегопочистването на пътищата на територията на община Сатовча през настоящият зимен сезон , съобщиха от общинската администрация .

6 автомобила ще се ползват за опесъчаване на пътните отсечки, а 3 багера ще натоварват  материалите да опесъчаване.

Определени са и 18 души, които ще извършват тези дейност през зимния сезон. При необходимост общината има готовност да наеме допълнително техника и работна ръка.

Със своя заповед ,кмета на община Сатовча,  Арбен Мименов задължи кметовете на населени места да подават информация за пътната обстановка през зимата на дежурния по Общински съвет за отбрана. Те носят отговорност и за състоянието на пътищата в селищата, които управляват.

Определени са и депата за складиране на пясък и сол. Приоритетно ще се почистват  пътищата, които водят до учебните заведения, здравните служби, пречиствателните станции за питейна вода, предприятията, подстанции и трафопостове.

Заповедта на общинския кмет Арбен Мименов задължава  също и собствениците на фирми, магазини и жилищни сгради да почистват от снега тротоарите и пешеходните пътеки в близост до сградите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене