Ден на християнското семейство в Първо ОУ и Домът за стари хора в Гоце Делчев

Вчера в Първо ОУ Св. Св.“Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, а и извън него цареше празнично настроение.

С вълнение бе отбелязан големия празник – Деня на християнското семейство.

По този повод в навечерието на празника се проведе конкурс за поздравителна картичка и рисунка на тема „Моето семейство” за ученици от 4-та целодневна група с учител Илия Динев.

Бяха отличени и наградени най-добрите трима ученици – Симона, Антъни и Натали. На таблото в стаята бе подредена изложба с най–добрите картички и рисунки.

Денят в групата започна с кратка презентация, с която учениците си припомниха какъв е този празник, защо се почита и тачи от всички християни. Преподавателят Илия Динев разказа историята на празника, известен в църковния календар като Въведение Богородично. Той припомни стари библейски истини за любов, доброта и съпричастие, така необходими за времето, в което живеем. Призова да подклаждаме огъня на семейното огнище с търпение, обич и вяра, да не забравяме нравствените ценности и устои, които са ни съхранили през вековете като народ.

След подготовката на уроците и домашните работи празничното настроение по традиция се пренесе в Дома за стари хора, където учениците от 4-та целодневна група изнесоха кратка програма от стихове и песни, посветени на родителите, на семейството, на близките.
Сценката „Дядо и ряпа“ – съвременен вариант успя да развесели и докосне сърцата на всички присъстващи и да припомни позабравени истини. В края на програмата бяха зададени няколко гатанки към възрастните хора и им бяха подарени поздравителните картички, изработени за конкурса от учениците. Със светнали очи и отворени сърца децата изслушаха интересната и увлекателна история, изнесена от потребител на Дома по повод празника Въведение Богородично и Денят на Християнското семейство.
Накрая всички се почерпиха с постна питка, дарена от Иван Караджов, баница и бонбони. Учениците си тръгнаха доволни от Дома за стари хора с повече надежда и вяра в себе си и в утрешния ден и обещания за нови срещи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене