Патронен празник чества на 25 ноември Обединено училище „Св. Климент Охридски“, с. Дебрен

Училището в гърменското  село Дебрен, отбелязва своя патронен празник на 25 ноември.

В него работят мотивирани учители, които непрекъснато усъвършенстват подготовката си и участват в различни проекти. Един от проектите, в който взеха участие е „Иновации в действие“.

На 11, 12 и 13 ноември в изпълнение на НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“  между Обединено училище „Св. Климент Охридски“, с. Дебрен и Частно основно училище „Образователни технологии“в гр. София се проведе работна среща, в която взеха участие учители и ученици и от двете училища.

Националната програма „Иновации в действие“ е част от програмите включени в календара на Министерството на образованието и науката за учебната 2019/2020 година. Програмата предвижда провеждането на обмен на практики между иновативни училища и училища, които все още не са включени в списъка на иновативните училища, но имат интерес за развитие в тази насока.

Гостоприемството на директора Тони Николова бе предпоставка за благополучното протичане на работната среща. Тя представи пред екипа на Об. У „Св. Климент Охридски“, с. Дебрен цялостната концепция, методите и средствата, които се прилагат в тяхната работа. Големият напредък на учениците в тяхното училище тя отдава на упоритата работа и мотивация на колегите и, както и на ефективното използване на ИКТ-ресурсите, който предлага материалната база на училището.

Екипът от учители и ученици на Об. У „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен стана част от проведени уроци по БИОЛОГИЯ, ГЕОГРАФИЯ и ИСТОРИЯ.

Учителите от частното училище бяха подготвили иновативни уроци, в които стратегическата концепция на училищната програма личеше ясно. За подготовката на своите уроци учителите разчитат също така  и на доказали се в практика немски, шведски, финландски и други методи, прилагани в образователната практика.

Директорът на ЧОУ „Образователни технологии“ сподели, че за да постигат реални образователни и практически резултати със своите ученици, залагат както на високия професионализъм на учителите, така и на активната работа на родителите на учениците.

След края на проведения тренинг гостите от Обединено училище „Св. Климент Охридски“-Дебрен в знак на уважение и благодарност връчиха символични подаръци за училището домакин, с които да отбележат началото на една съвместна инициатива, като си пожелаха занапред да продължават с професионалните си контакти и обмен на практики, като партньорски ИНОВАТИВНИ УЧИЛИЩА!

Директора на Обединено училище „Св. Климент Охридски“-Дебрен , Верхат Топчиев поздравява колектива  на училището  и учениците с предстоящия Патронният  празник .

“ Желая Ви от сърце здраве , лично и семейно щастие и още по- големи  професионални  успехи . В годините  доказахме ,че в нашето училище „Св. Климент Охридски“-Дебрен работят отговорни и доказали се педагози които обучават будните и талантливи млади хора както на селото ни така и децата от съседните села .

Честит празник Колеги !! Честит празник  мили Ученици !!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене