3527 лв. събрани в помощ на Диди Тонкова от Дупница, бореща се с атрофия на мускулите

3527,07 лв бяха събрани на благотворителния концерт в театъра в Дупница и кампанията в подкрепа на Диана Тонкова. Добрата новина съобщи организаторът на концерта Алекс Бочуков. Бочуков уточнява, че парите вече са преведени по сметката, съобщава 4vlast-bg.com

В концерта участваха учениците на Нешка Робева – танцьорите от „ДенсУелт“, граовската певица Валерия Момчилова, участниците от „Гласът на България“ Марта Цветкова, Славея Иванова и Биляна Добрева. Билетите се продаваха на цени от 5 лв.

Битката на Диди започва през август 2017 г., в началото на 2018 г. тя чува тежката диагноза латерална амиотрофична склероза. Това е неврологично заболяване, довеждащо до атрофия на мускулите, парализа и смърт. От една година Диди е в инвалидна количка, но за съжаление атрофията продължава и започва да засяга ръцете и дишането.
Диди разказва, че първо се появил проблем в левия й крак, след което се променила походката й. За болестта все още няма открит лек, но лекарите препоръчват ново експериментално лечение със ствололови клетки в Турция.

„Макар да не дава гаранции, че ще се излекувам, лечението гарантира, че влошаването на заболяването ми ще спре. Препоръчват няколко курса на лечение. Необходимо е процедурите да се извършват всеки месец, като не трябва да се прекъсва лечението. До този момент с помощта на близки, приятели и познати успяхме да съберем сумата за 2 трансплантации, като последната беше началото на юли месец. Сумата за следващите терапии е непосилна за мен и моето семейство.
Това е единственият шанс да бъда пълноценна майка и съпруга.

Заради това ви моля да отворите сърцето си. Вярвам, че има добри хора, които ще ми помогнат и не биха останали безучастни пред трагедията на един гаснещ живот. Защото надежда има.“, моли за помощ Диана.

Всеки може да помогне като дари на:

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене