Родолюбци построиха войнишки паметник в село Махалата

Родолюбиви хора с корени от село Махалата в община Струмяни построиха войнишки паметник в населеното място, което е високо в Малешевска планина. От Инициативния комитет, чийто председател е Костадин Стоянов, твърдят, че в основата на това са патриотизмът и родовата памет. войнишки паметник в населеното място, което е високо в Малешевска планина.
Церемонията по откриването на паметния знак, който е вдигнат близо до църквата „Свети Димитър”, ще е на 16 ноември /събота/ от 11,30 часа в село Махалата. В тържествения за всички местни хора и жители на община Струмяни се очакват и много гости. Поканени са военни от Военно поделение 26 400 в Благоевград, както и Духов оркестър-Сандански.

„Бяхме водени от синовен патриотичен дълг, затова взехме решение за построяване на войнишки паметник. Целта ни е да се увековечат подвигът и паметта на участниците и на геройски загиналите наши предци в Балканската, в Първата световна война и във Втората световна война”, твърдят инициаторите на патриотичното дело.

Благодарение на даренията и упорития труд на много граждани, на съдействието на общинската администрация в Струмяни, на наследниците на загиналите и на участниците в Балканската и двете световни войни паметникът бе изграден и съвсем скоро ще бъде открит официално.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене