Не слушайте родителите си! – посъветва Николай Урумов ученици от ПМГ в Гоце Делчев

Среща-разговор с международно известният музикант Николай Урумов, проведоха снощи ученици и учители от Придодо-математическа гимназия „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев. Инициативата бе част от празничната програма по повод 100-годишния юбилей на гимназията. Срещата с популярният музикант бе на тема „Музиката и животът“, сподели популярният неврокопчанин. Урумов е един от многото възпитаници на 100-годишното учебно заведение, с които гимназията с основание се гордее. Възпитаници на неврокопската гимназия са много известни творци на културата и изкуството, учени и политици, допринесли за издигане авторитета на града и на България извън пределите на страната ни. Николай Урумов от три годишен дава признаци за музикалният си талант, но по настояване на родителите си завършва икономика, специалност по която никога не е работил.

„Музиката, за мен може да се каже, че е живота ми“.

Работи и твори основно в страни от Западна Европа, най- вече в Германия и Дания където работи със световно известни музиканти. Има издадени и няколко авторски албума.

„Не слушайте родителите си! Следвайте мечтите си и правете това което чувствате, че е вашето призвание“, посъветва Николай Урумов младите си събеседници. С непринудени въпроси и артистичните отговори на големият музикант, придружени с великолепните му песни, срещата с големият творец се превърна в едно изключително приятно музикално шоу за учениците и учителите от природо-математическата гимназия в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене