Племенниците на Мопи отказаха пари за погребение и паметник, завещала им само дългове…

30-12-13-3313_n

Хайдамата, която поддържаше имидж на финансово осигурена, се оказа без лев спестявания, жилището й ипотекирано

Приятели ще организират днес отбелязване на 9 дни от смъртта на популярната благоевградчанка Миропа Кьосева – Мопи. Парите за износвачката, за самото погребение на Мопи и за паметника на гроба й, който се слага на 40-ия ден, те събрали няколко часа преди тялото на бившата манекенка да бъде положено в земята. Акцията била организирана буквално за минути и на самото гро­бище, след като се оказало, че в апартамента на Миропа няма никакви пари, на нейно име няма влог в нито една банка, а единствените доку­менти в апартамента й, свър­зани с пари, са договори за банкови кредити.

Че нямат никакви пари на погребението обявили и еди­нствените роднини, пристиг­нали от Северна България – двамата й племенници, деца на починалия й брат. Тъй ка­то се оказало, че Мопи не е оставила завещание, съглас­но българските закони те трябва да наследят леля си. Двамата били обаче много неприятно изненадани от вестта, че Мопи не им оставя нищо, и дори обвинили прия­телките и съседите на леля си, че са й откраднали мобил­ните телефони.

Така се оказа, че една от най-емблематичните фигури на Благоевград само е под­държала имидж на финансо­во осигурена хайдама, заоби­колена от приятели със све­товна известност, чиито най- сериозни вътрешни терзания са свързани с вземане на ре­шение дали тази седмица да отскочи до Париж, или до тур­ския курорт Бодрум.grave2

Въпреки това Мопи се бо­ри докрай за достойно съ­ществуване, опитвайки все нови и нови проекти – напра­ва на бижута, писане на ав­тобиографична книга, нов моден конкурс, та дори про­дажба на имоти. Само седми­ца преди неочакваната й смърт тя се опита да продаде без посредник бизнес сгра­да до парка в град Сандански, за която бе изредила на стра­ницата си във фейсбук реди­ца известни марки на вложе­ните строителни материали и наивно описание на асансьо­ра, който видимо я беше впе­чатлил силно: „Монтиран е луксозен асансьор с италиан­ски мотор с честотно регули­ране – бърз, но потегля и спи­ра много плавно. При спира­не на тока асансьорът спира на най-близкия етаж и отваря вратите“.

Малко вероятно е за пос­ледните 7 дни от живота си Мопи да е успяла да продаде въпросната сграда, от която се е надявала на комисиона, но пък почти сигурно е запа­лила поне един паралия с ак­цията си в помощ на бедства­щите след наводнението в Аспарухово. С призива „Хай­де сега да ви видим колко сте патриоти“ Мопи непрекъсна­то публикуваше „DMS VARNA на 17 777. Вадете телефони­те и нека помогнем на Наша­та красива Варна!!!!!! Тежко е положението. Не забравяй­те, че всеки може да изпадне в подобна ситуация“.

Приятели на Мопи, които след смъртта й приютиха пос­ледната й голяма любов – ку­ченцето Джони III, са решили днес да го доведат на гроба на стопанката му. С редица заболявания, обездвижили я в леглото, но останала горда докрай и без да търси съчувс­твие от никого, през послед­ните няколко години Джони бе единственото същество до нея, което буквално я обожа­ваше. Настоящото кученце всъщност е третият поред до­машен любимец на хайдама- та, носещ името Джони. След смъртта на всяко кученце Мо­пи вземаше следващото. И четирите страници на благоевградчанката във фейсбук са пълни със снимки на мъничетата. Въпреки че вече няма да може да ги използва, за да си бъбри по цяла нощ с интернет приятелите си, страниците ще останат актив­ни за неограничено време, защото едва ли някой знае паролите, с които са регис­трирани, за да ги изтрие.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене