Полезен урок по толерантност проведе с деветокласници старши учител Райка Славчева от СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с. Сатовча

Във връзка с ПРОЕКТ „Мултикултурно образование“, Програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1, Образование за възрастни на СНЦ „Алианс Франсез Благоевград“ и отбелязване на Международния ден на толерантността, г-жа Райка Славчева – старши учител по френски език, проведе обучителен урок по толерантност с учениците от 9-б клас при СУ „Св.св.Кирил и Методий“, с.Сатовча на тема: „Единни в многообразието”.

Г-жа Славчева започна урока с мултимедийна презентация, чрез която запозна учениците със значението на думата „толерантност“, азбуката на толерантността, десетте златни правила на толерантността и др.

Учениците дискутираха по проследените в презентацията актуални теми: Да не се караме един с друг, защото всеки от нас е единствен и неповторим;

Стремя се да бъда учтив с всички;

Правя добрини и не наранявам с думи и дела;

Между нас трябва да цари уважение;

Заедно можем да живеем в мир и разбирателство; Независимо от цвета на кожата и етноса, можем да бъдем добри приятели.

Учениците споделиха личните си наблюдения и размисли, дадоха примери от своето ежедневие, изработиха цветни детелини с послания и плакат, върху който всеки нарисува своята ръка – символ на толерантността.

Всички заедно поставиха детелините на дървото на толерантността с надпис: „Бъди по-добър!“ и с изписано послание: „Толерантност означава търпимост към друг начин на живот, поведение, обичаи, чувства, култура, вероизповедание! Тя е качество, което ни прави повече хора!

Да бъдем толерантни и заедно да сътворим един по-хубав свят! С една топла усмивка и с една подадена ръка!”.

Нека бъдем толерантни – днес, утре, винаги!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене