Без категория

Националния печат

печат

“24 часа”

Държавата спира с пускането на нов дълг

Министерството на финансите е взело решение да отложи емитирането на нов дълг на вътрешните пазари, стана ясно днес. Планираните количества могат да бъдат пласирани към края на годината, най-вероятно през декември, ако се прецени, че това е необходимо.

Министър и фонд “Земеделие” воюват, куршумите застигат бизнеса

Циркът, който разиграват земеделският министър и двамата началници на фонд “Земеделие”, трябва да се разтури. Докато Димитър Греков и Мирослав Николов се дават на прокурор, хиляди земеделски производители чакат някой да им даде информация какво се случва с проектите в годината, която е нулева за европейски пари.

“Сега”

Само БСП не иска актуализация на бюджета

Всички срещу БСП – в такава ситуация се оказа соцпартията, след като президентът Росен Плевнелиев поиска спешна актуализация на държавния бюджет и бюджета на здравната каса, а ГЕРБ побърза да го подкрепи. За преразглеждане на приходите и разходите на НЗОК вече говори и ДПС. Вчера правителството запази мълчание по темата, а от БСП са категорични, че актуализация не се налага – нито в централния бюджет, нито в този на НЗОК.

“Стандарт”

Коли за 200 лева

Кола за 200 лв. може да се купи от данъчните. През следващите две седмици в електронния магазин на НАП на www.nap.bg ще бъдат обявени над 60 търга за автомобили. Най-евтината от тях е 12-годишно „Рено Клио“ с начална цена от 270 лв., която е навъртяла 164 000 км и няма свидетелство за регистрация. Сред най-примамливите оферти са още „Опел Вектра“ от 1990 г. с начална цена 350 лв. и 21-годишна „Сеат Ибиза“ за 324 лв.

Андреева иска още пари за касата

Актуализацията на бюджета на здравната каса ще се разгледа от правителството, стана ясно вчера. Проектът за още 330 млн. лв., които да отпусне парламентът, д-р Таня Андреева ще внесе тази или следващата седмица. Въпреки това обаче той може да не се приеме от депутатите в парламента. Причината са разнопосочните позиции на политиците. От ГЕРБ поставиха ултиматум за разглеждането на актуализацията, а от ДПС и БСП се обявиха по-скоро срещу нея.

“Труд”

Хазната виси с 1,8 милиарда лева

Очертава се драматично неизпълнение на приходите в бюджет 2014. Ако не се вземат спешни мерки, хазната може да приключи с дупка в данъчните постъпления в размер на близо 1,5 млрд. лв., става ясно от данните на финансовото министерство към май.

“Монитор”

Строим „Южен поток” по правилата на ЕС

Президентът Росен Плевнелиев, премиерът Пламен Орешарски и външният министър Кристиан Вигенин се разбраха вчера с дипломат №1 на Русия Сергей Лавров за проекта „Южен поток”. Те се обединиха около тезата, че проектът е стратегически както за Русия, така и за ЕС, а в частност и за България, и че трябва да се строи по правилата на Брюксел.

90% от съборените къщи в Аспарухово били незаконни

90 на сто от съборените до момента сгради в Аспарухово са били незаконни и негодни за обитаване. 70 къщи и 30 търговски обекта вече са изравнени със земята. Това стана ясно вчера по време на протестите в квартала срещу принудителното изселване на хората от пострадалите сгради.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене