Ангел Джамбазки: Наши евродепутати ще гласуват за спирането на строителството на АМ „Струма“

Според представителя на ВМРО в ЕП в интерес на България е петицията да бъде затворена

В Европейския парламент е внесена петиция от 2018 г., която има за цел спирането на строителството през Кресненското дефиле. Една група изнудвачи с българско гражданство и маскирани като зелени се опитват да попречат на изграждането на тази част от АМ „Струма“. Те защитават чужди интереси и искат да попречат на България да завърши проекта.

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.

Те работят за чужд интерес, опитвайки се да прокарат друг проект, свързан с прокопаването на тунел, където отново са техните грантови интереси. Свидетели сме на зелено изнудване, допълни Джамбазки.

Има два варианта. Или ще направим магистралата такава, каквато може и трябва да бъде – в дефилето и над дефилето. Или тя няма да се случи. Вие сами преценете трябва ли да има връзка София-Солун. Още повече дали трябва да има връзка между Солун и Видин, Солун и Лом. Това е най-бързият път за китайското карго от Солун до Лом и Видин и от там по реката до всички европейски държави. Това би натоварило нашата инфраструктура, това би създало работни места. Това би спасило човешки животи в дефилето, каза още заместник-председателят на ВМРО.

Той предупреди, че ако се уважи тяхното искане, всяко едно българско семейство ще трябва да плати около 2500-3000 лева разноски.

Гласуването на петицията предстои другата седмица. В негова подкрепа ще има и български гласове, което не ме изненадва. Следващата седмица ще стане ясно кои са тези евродепутати, които ще го подкрепят. Те ще гласуват срещу българския интерес, прогнозира Джамбазки.

Ако бъде спряно европейското финансиране по този важен проект, ще трябва да върнем парите и да доплатим остатъка от сумата, изрази опасенията си евродепутатът. Джамбазки допълни, че за пореден път сме свидетели как български граждани работят срещу държавата си.

Той предупреди още, че тази петиция ще бъде използвана срещу нас.

Евродепутатът определи вносителите на петицията като зелените изнудвачи и рекетьори. Те пречат да се развият Банско и Витоша. Тези хора налагат екологичен терор. Това е новият болшевизъм, заяви Ангел Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене