Без категория

Местния печат

печат

“Вяра”

Усойчани се разбунтуваха срещу безводието: Жадни сме, пием фекалните води на Дупница

Около 50 души излязоха на протеста срещу недостига на питейна вода в бобошевското село Усойка. За 3 часа протестиращите няколко пъти пресякоха главен път Е-79, а след това в параклиса „Мария Магдалина” запалиха свещи с молба към всевишния да разреши проблема с безводието. До блокада на пътя не се стигна, като заслугата за това е и на пътните полицаи, дошли на място.

Синът на монахиня Стефан Андреев, излежал присъда за убийство: Искам общинско жилище, живея с пенсия от 100 лв., бера череши, за да се прехранвам, зимата не знам къде ще отида

Синът на монахинята Серафима – Стефан Андреев настоява спешно да бъде подслонен в общинско жилище в Кюстендил. Майка му, която години наред обикаляше манастири, недолюбвана от сестрите заради острия си език, в момента се препитава в Кипър. Синът й Стефан пък обикаля институциите и търси дом. Той е бивш затворник, изтърпял присъда за убийство по непредпазливост. В заведение в Кюстендил става скандал, той при самоотбрана удря с бутилка по главата смъртоносно човек. Медиците се борят за живота му, но остават безпомощни.

Второ произшествие за една седмица: Бившият зам.-шеф на „Рилски лен” инж Милчо Гелов прати в „Пирогов” мотоциклетиста Васил Зашев при катастрофа на кръстовището убиец в Самоков

Мотористът Васил Зашев от самоковското село Злокучене е поредната жертва на кръстовището убиец в Самоков. За една седмица той е втори пострадал в катастрофа между автомобил и мотоциклет на кръстовището на бул. „Македония“ и улица „Рилска малина“ (пътя за Говедарци). Само дни след завършилия трагично пътен инцидент, при който загина турски гражданин, на същото място отново става пътнотранспортно произшествие.

Грозен скандал избухна между медицински заведения в Благоевград: Шефът на МБАЛ д-р Вл. Пандев: Как частната болница „Пулс“ се е сдобила с лиценз за хемодиализа, докато е в строеж?

Голям скандал избухна между двете болници в Благоевград. Поводът за разправиите е свързан с дейността по хемодиализа на „МБАЛ-Пулс” АД. Според шефа на МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Пандев частната болница „Пулс“ няма лиценз за хемодиализа. Въпреки това клиниката от вчера е отклонила и приела пациенти на МБАЛ-Благоевград, които били на лечение в нейното отделение по хемодиализа.

Спасяват пловдивски мечки в Белица, новите питомци ще останат, докато бъде ремонтиран зоопаркът в Пловдив

Паркът за танцуващи мечки край Белица се увеличава с още двама питомци. 26-годишният Наско и 18-годишната Габриела ще бъдат настанени в убежището, докато бъде ремонтиран зоопаркът в Пловдив. Състоянието на двете мечки е особено тревожно. Те живеят разделени в клетки на 15 квадрата площ. Преди години Наско нападнал Габриела и наранява лошо едната й лапа, която впоследствие се наложило да бъде ампутирана.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене