Два нови апарата за хемодиализа вече има в болницата в Гоце Делчев

Два нови апарата за хемодиализа вече има в болницата в Гоце Делчев благодарение на  бизнеса , хората и община Гоце Делчев

Двата нови апарата за хемодеализа в гоцеделчевската болница „Иван Скендеров“ са вече факт, благозарение на организираната дарителска кампания от Валерия Сливарова, в която се включиха много активно хора от бизнеса в региона, жители на четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча и не на последно място общинската администрация в Гоце Делчев. Първоначално идеята бе с пари от дарителска кампания да се съберат средства за закупуване на един апарат, но в последствие се оказа, че активността на многото дарители се оказа голяма и бяха събрани повече средства.

Кампанията тръгна през лятото, по идея на хората нуждаещи се от хемодиализа в гоцеделчевско.

„Не очаквахме толкова много хора да бъдат съпричастни с проблема на хората, които посещават отделението за хемодиализа. Не очаквахме, че за толкова кратко време от подемането на инициативата ще се събере толкова голяма сума. Сумата е 32 117 лева.“, обясни Валерия Сливарова, инициатор на кампанията.

Тя сподели, че един нов такъв апарат струва 22 хиляди лева. С помощта на бизнесмени от четирите общини и благодарение на поставените дарителски кутии бе събрана голямата сума и вече са закупени не един, а два нови апарата.

Сумата за доплащане за втория апарат за хемодиализа бе гласувана и отпусната на последната за предходния мандат на общински съвет –Гоце Делчев сесия.

В  обновеното отделение на гоцеделчевската болница по 3 дни в седмицата идват пациенти от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, както и пациенти от община Доспат, нуждаещи се от хемодиализа.

„Много сме благодарни както на община Гоце Делчев, така и на другите общини, които помогнаха със съдействие за събиране на пари, за разпределение на кутиите по общините, на всички хора, които отделиха време и средства да помогнат за тази инициатива“ коментираха инициаторите, болничното ръководство и рабогещите лекари в отделението по хемодеализа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене