Ето явното доказателство, че босът на черното тото от Петрич ходил на лов с Боби Михайлов!

„Сега вече ще си ходя само на лов и на риба!“
Това заяви бившият вече шеф на футболния съюз Борислав Михайлов на изпроводяк. Той хваща пушката и въдицата в търсене на нови ловни подвизи и трофеи.

Топ Преса откри уникална снимка, на която Боби ловува на екзотично сафари в Африка. Легендарният вратар е в компанията на изчезналия от години бизнесмен и футболен бос Костадин Иванов, по-известен като Коце Маца. Двамата трепят животни в саваната на Намибия.
Хаджииванов преди време беше издирван от Интерпол и Европол според различни публикации. Говори се, че бившият президент на „Беласица“ (Петрич) се подвизава в Сингапур и Малайзия, където върти мафиотска организация за черно тото във футбола. С Коце Маца е и неговата съпруга Радостина Чолова, която носи титлата „Мисис България 2004“. Според други сведения той бил забелязан да се прибира и в България, а фирмите му тук продължават да действат.
Хaджиивaнoв бe aрecтувaн в Гърция прeди години зa кoнтрaбaндeн внoc нa цигaри. Пocлe в Гeрмaния му пoвдигнaхa същото oбвинeниe и той отнесе 2 години условна присъда. Коце Маца и Боби Михайлов са авери в лова от години. Двамата си организират въпросното тузарско сафари в Намибия през 2003 година, където трепят екзотични животни.

„Невероятно преживяване! Спахме направо на наколни дървени вилички. Без радио, без телевизия. Ставахме сутрин в 6 часа и към 17 часа се прибирахме. Към 21 часа заспивахме. Не мислиш за нищо, само за лова. Много красива природа. Небе, което не се променя въобще. Нямаше дъждове. Сутрин температурата беше около 0 градуса, а към обед става 25 градуса. Ловувахме по три начина. Стреляхме от джипове, на варда около водоеми и с издебване пеша. Сдобих се с няколко трофея“, разказва самият Боби Михайлов в свое интервю.

По време на сафарито управлявалият 14 години футбола ни Боби успява да се сдобие с няколко ценни ловни трофея. Той отстрелва 50-килограмов брадавичест глиган, антилопа гну, куду, орикс, както и 800-килограмова антилопа еланд. Съжалява, че не е успял да повали леопард – мечтата на всеки ловец.

Коце Маца също се отчита подобаващо с пушката. Именно Хаджииванов се счита за един от организаторите на скандалната контрола на националния тим с Естония, завършила 2:2 след 4 съмнителни дузпи през 2011 г. Впоследствие ФИФА анулира резултата от срещата, водена от съдии фантоми от Унгария. Боби Михайлов се измъкна невинен от скандала. Ловът сближава Коце Маца и Боби още в края на 90-те години.

Преди известно време се появиха скандални кадри на Костадин Хаджииванов, който ловува в Танзания и позира пред камера, докато Интерпол го издирва. Уникален любителски филм запечатва ловните подвизи на сочения за цар на черното тото. Клипът е заснет преди 8 години от световноизвестния ловец и гид на сафарита Марк Съливан, който лично наставлява Коце Маца как да застреля слон. Хаджииванов е човекът, запалил Боби Михайлов по експедициите из Африка.

„След футбола ловът ми доставя най-голямо удоволствие. Това ми е единственото хоби, с което си отпочивам, и ме радва изключително много. Обикаляйки из страната, виждам колко много красиви места има. Когато ме поканят на лов, съм почти винаги готов“, откровен е Михайлов.
За сваления бос на БФС най-паметен е ловен излет край град Априлци навръх Коледа при минус 25 градуса. В друг случай отстрелва гигантско диво прасе с глиги 21 см. „Усещането беше велико. Сърцето ми биеше с 220 удара в минута и това е най-хубавото в лова. Не само заради чудесния трофей, а защото бях успял да победя. Когато спасиш дузпа, го правиш за всички, а когато отстрелваш трофей, е само за теб“, признава чистосърдечно Боби. Той къта всичките си ловни трофеи, които са окачени по стените в имението му в Бояна.

Голямата мечта на Михайлов е да ловува вълци от вертолет в Русия през зимата. След като напусна трона на БФС, той вече обмисля бъдещи ловни експедиции зад граница. Един от малкото трофеи, които все още липсват в колекцията му, е на кафява мечка. Иначе като кулинар Боби налита най-много на пържоли от елени лопатари.

ПУШКИ ЗА ПЕНЕВАТА ЧЕТА

След завръщането си от световното в Америка през 1994 година всички герои от четвъртите в света получават подарък по една ловна пушка от завод „Арсенал“ в Казанлък. Някои, сред които Трифон Иванов, по това време вече имат официално разрешително и са натрупали солиден ловен стаж в гората. Останалите получават тескерето от ловно-рибарската дружинка в село Долни Пасарел, Софийско. Автобус откарва националите от Пеневата чета в ловната база на селото.
„Голяма веселба падна при практическия изпит. Момчетата взеха да връзват басове кой какво и колко ще уцели. Както се очакваше, при стрелбата по мишените надделяха нападателите“, спомня си треньорът Димитър Пенев, който също е отявлен авджия от дълги години. Един от най-добрите ловци сред четвъртите в света е Наско Сираков, който успешно бие вълци.
СЪС СТОИЧКОВ БИЯТ МУФЛОНИ

Футболните легенди Борислав Михайлов и Христо Стоичков днес не могат да се гледат, но преди време бяха приятели. Нещо повече. Двамата споделяха заедно ловни излети в гората. На 12 януари 2005 година великият вратар и бившият голмайстор на „Барселона“ си организират съвместен лов на муфлони, научи Топ Преса. Излетът им се провежда в ловното стопанство „Елен“ край град Етрополе в сърцето на Стара планина.

Ицо и Боби успяват да отстрелят два елитни муфлона, чиито трофеи са оценени със златни медали. Средната дължина на рогата на поваления от Камата муфлон е 86 см.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене