С още пет жалби е оспорен изборът на Общински съвет Петрич

Искат се проверки на изборните протоколи в съда и в Сандански , отхвърлена е  жалба на БСП  

Жалба срещу решение № 177-МИ от 28.10.2019 г. на ОИК Петрич за обявяване на избрани за общински съветници постъпи в Административен съд от Туфчо Сандъкчиев, кандидат за общински съветник от ПП ССД. Жалбоподателят оспорва решението с твърдение, че много от бюлетините подадени за листата на ПП ССД са обявени и отчетени като недействителни и счита обявеният краен резултат е недействителен поради неправилна преценка на действителните и недействителните бюлетини за листата. Иска проверка на изборните книжа и повторно преброяване на бюлетините от дванадесет секционни комисии.

Решението е оспорено в Административен съд – Благоевград и от Борис Лазаров – кандидат за общински съветник от ПП ВМРО. В жалбата е посочено, че решението на ОИК съдържа неверни данни от протоколите на всичките 96 СИК на територията на община Петрич, с доводи за незаконосъобразна преценка на действителните и недействителните бюлетини за всяка една от кандидатските листи.

Жалба против решение № 177-МИ на ОИК Петрич депозира и ПП НФСБ. В жалбата се посочва, че изборният резултат не е последица от действително подадените гласове се настоява за обявяване на изборния резултат за недействителен поради множество нарушения или отчитайки допуснатите грешки в пресмятането и броенето на действителните гласове за листата на ПП НФСБ.

Административен съд – Благоевград прекрати делото за разпределение на мандатите в ОбС Сандански

Производството е прекратено поради процесуални пречки за оспорващия изборните резултати

Административен съд – Благоевград остави без разглеждане жалбата на Коалиция „БСП за България“ против решение на Общинска избирателна комисия Сандански, с което е обявен резултатът от гласуването при произведените на 27.10.2019 г. избори за общински съветници в Община Сандански.

За да постанови този резултат съдът приема, че подписалият жалбата не е упълномощен да представлява Коалиция „БСП за България“ пред съда, съответно да подаде жалба против решението на ОИК Сандански.

Административно дело № 1129 бе образувано по жалба на Коалиция „БСП за България“ против решение №200-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Сандански, с което са обявени резултатите от гласуването при произведени местни избори за общински съветници в община Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене