Оставки в общинската администрация на Банско

Служители в общинската администрация на Банско напускат работата  си. Към момента е известно, че това са Асен Кирицов и Ивайло Ръхов,  заместник – кметове  на вече бившия кмет Георги Икономов.

Заявка да напуснат общинската администрация са дали Райна Зайкова – началник отдел „Хуманитарни дейности“, Силвия Терзиева – главен експерт в отдел „Култура“ и Радослава Кирицова – експерт в отдел „Обществени поръчки и проекти“. Очаква се това да направи и завеждащият „Връзки с обществеността“ Георги Ангелов, за когото се твърди, че не е идвал на работа след първия тур на изборите.

Досегашният кмет Георги Икономов ще работи като общински съветник. Така той не послредва колегите си в Благоевград и Сандански – Атанас Камбитов и Кирил Котев, които след като загубиха кметските избори се отказаха и от местата си в местните парламенти.

Учредителното заседание на новия общински съвет в Банско е насрочено  за 7 ноември, четвъртък от 16.00 часа. Избраните общински съветници, новият общински кмет Иван Кадев и кметовете на кметства ще положат клетва. На заседанието ще се проведе избор и на председател на Общинския съвет.

Очаква се кметът на община Иван Кадев още в петък да обяви членовете на своя екип. В общественото пространство се споменават имената на бившите заместник-кметове  Стойчо Баненски и Сашка Въчкова, които през 2017 година напуснаха екипа на Икономов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене