Екшън в гората над дупнишкото село Крайни дол: Гардът на Братя Галеви Станко Станков на косъм не застреля кикбоксьор кучкар и приятеля му с три куршума, заканва се: Следващия път ще пукам на месо

150-01-01-Костадин-СтанчевDSC00248-copy

Боксьорът Костадин Станчев и приятелят му Митко заровили носове в земята след изстрелите, три дни не се показват от домовете си

 Станко Станков: Всичко е лъжа, мина ми времето за екшъни, тези не ги познавам

Шефът на „Паркинги-Паничище” Станко Станков откри огън по кучкар №1 на Дупница – 34-годишния Костадин Станчев, и приятеля му Митко Майстора от Бадино. С изстрели гардът на Братя Галеви предупредил двамата да не се мяркат в гората над къщата му в Крайни дол. Гонен от параноя или богато въображение, Станко Станков решил, че те са бракониери и секат незаконно дърва. За да не се развали гледката му от прозорците на къщата му, той влязъл в ролята на горски стражар и открил огън.

Куршумите свистяха над главите ни, три се забиха в близки дървета. Ние се ужасихме. Митко се почуди откъде идват. Казах му: Митко, залягай, Станко стреля по нас, разказа в редакцията на вестник „Вяра” Станчев.

Ние се видяхме в страшно приключение. Двамата залегнахме. Аз бях с един стар джип тойота и шест ловни кучета. С приятеля ми решихме да ги разходим. Аз отглеждам ловни кучета и ги продавам на гърци, цената им е между 1000 и 5000 евро, както се спазарим. Та ги изведох на разходка. Не знам как се прибрахме – ни живи, ни умрели. Два дни не сме излизали от вкъщи и се чудим за какво Станко стреля по нас. Не се страхувам толкова за себе си, колкото за съпругата и детенцето ми. На втория ден се появява Станко на входната ми врата на улица „Венелин” 113 и пита приятеля ми Христо Христов за мен и му прави внушение: Ице, кажи на Коце, че го търсят горските, полицията и кметицата на Крайни дол, мен ме викат за свидетел. Обвинен е, че реже дърва.

С една дума – прави ми психоатака. Аз дърва в живата си не съм рязал. Просто минах покрай къщата му, пътят в гората минава покрай нея, поздравих го, казах му: Здравей, Станко. Ние се познаваме, приятели сме били, съседи сме в Дупница. Почти всяка вечер сме играли карти. Сега не знам какво му стана. Отдалечих се само на 100 м от него и той откри огън. И сега излиза с номер пред Христо, викали го за свидетел срещу нас. Ако това е така, полицията и горските ще дойдат право при мен, няма да ходят при Станко.

Веднага се обадих на наш общ приятел със Станко – Димитър Цветков-Мите Тапиро. И му споделих за моите ядове. Поисках му телефона на Станко и звъня: Станко, що става бе? Той отговори: Кой е бе? Аз му отговорих: Коце съм. Какви ги вършиш бе, ще е станало?, го попитах.

Станко: Ааа, яз да ти кажем, там оня ден къде идвахте с твоя приятел, не идвайте вече, оти ви чекат да ви фанат. Идва полицията, кметицата и горски за това, че дърва резахте.

Аз му отговорих: Виж, Станко, аз дърва не съм рязал. На високото се чу резачка, но ние бяхме долу на 100-200 метра от него.

Станко ми каза: Аз ти казвам, повече не идвай там.

Аз му отвърнах: Чакай бе, ти какъв си, какъв ти е проблемът? Цялата полиция ме знае, имат ми телефона, защо не ме викат те? И кой ти дава право да стреляш така по нас с пистолета, така не се стреля. А той ми заяви: Следващия път ще стрелям право във вас. Така ме заплаши с убийство. Сега отивам в полицията и пускам жалба, отивам и в прокуратурата. Чувствам се застрашен. Мисля, че не само моят, но и животът на семейството ми е застрашен, страхувам се за детето и жена си. Този е в състояние да убие човек. Настоявам оръжието му да бъде отнето. Как е възможно да има пистолет с барабан „Магнум 358” – специален. Той е част от бандата на Братя Галеви, част от организираната престъпна група. Мястото му е в затвора.

Аз съм бивш спортист, играл съм кикбокс. С Минко Минков сме били дълги години като братя. В момента се занимавам със земеделие по европроекти, отглеждам краставици.

Декларирам пред вестник „Вяра”, че ако се случи нещо с мен или имуществото ми, ще държа отговорен Станко Станков. Настоявам прокуратурата да го разследва и за имуществото, с което разполага. Под чадъра на Сапаревобанската община той стана милионер. Стопанисва паркингите на Паничище и парите за паркомясто не отиват в касата на община Сапарева баня, каза Костадин Станчев.

Свързахме се със Станко Станков. Той беше категоричен: Това е пълна лъжа. Вие знаете, че аз това нещо няма да го направя. Минало е времето за подобни екшъни и моето време мина. Сега се закачат с мен. И не само с мен, но и с всички, които сме били около Пламен Галев. Специално тези двамата не ги знам, не ги познавам. Обадиха ми се по телефона, аз знам, че режат дърва, че полицията ги разследва. Какво-що, мен това изобщо не ме интересува. Преди две години Ник от Ресилово пуска жалба срещу мен, искал съм да му съсипя бизнеса, искал съм да му потроша заведението, защото той работил срещу моя кмет Сашо Иванов. Пълни глупости, но за кратко време му поверваха, та ми взеха оръжието от полицията. После пак ми го върнаха. Това е, някои хора така правят. Всичко е лъжа.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене