Хотелиери: Благодарение на усилията на д-р Камбитов бизнесът ни се развива успешно. Искаме фестивалите в Благоевград да продължат да се реализират

Хотелиери от Благоевград се обединиха в подкрепа на кандидатурата на  д-р Атанас Камбитов за трети мандат. Те са категорични, че хотелиерският бизнес в града не се е развивал толкова добре, колкото през последните години.

 „Хотелът ни не е работил на такива обороти. Благодарение на събитията, които се провеждат в нашия град, хотелите са пълни почти всеки месец. Радваме се на туристи от цялата страна и чужбина. Фестивали като „Francofolies.Благоевград, Tеатралният фестивал Тара-ра-Бумбия, Международният футболен турнир за деца, “Blagoevgrad Blues & Jazz “, изложението „Литера Експо“ и др. трябва да продължат да се провеждат в Благоевград и това не е само мое мнение, а и на колегите от другите хотели в града” коментира Нина Илиева, собственик на хотел „Мерида“. Тя добавя, че туристите се връщат често в града, не само, когато има фестивали, връщат се заради самият град. „Радват се на обновения площад, посещават Парк „Бачиново“, парк „Македония“, снимат се под чадърите, общо взето обичат Благоевград“, казва още Нина Илиева.

Димитър Михов, управител на хотел Парк „Бачиново“ подкрепя позицията на Илиева.

„Благоевград наистина се превърна в един привлекателен, подреден европейски град. Събитията, които се провеждат през последните години го правят сериозно разпознаваем. В ежедневието си общувам с много хора, от различни градове, от различни държави, и когато те говорят за Благоевград, го правят с усмивка. Изключително съм благодарен за всички усилия, които бяха положени през последните  години от г-н Атанас Камбитов в тази посока. Вярвам, че той ще продължи да работи по същия начин, със същия ентусиазъм. Подкрепям го и му желая успех “, коментира Димитър Михов.

Анелия Иванова, която е в хотелиерския бизнес от 11 години насам. „Ако трябва да сравним Благоевград с това, което беше преди осем години, ще видим, че разликата е огромна. Тук вече идват толкова много туристи.Трябва да призная, че всяка година очаквам „Франкофоли“ с голямо нетърпение. Убедена съм, че това не се отнася само до мен, а и до моите колеги. Фестивалите, културните мероприятия за нас означават заетост. Пожелавам успех на г-н Камбитов‘, коментира Анелия Иванова.

В подкрепа на д-р Камбитов застава и Антон Вучков, собственик на хотел „Алфа“.

„Благоевград никога не е имал такъв богат културен афиш. Възродени бяха функциите на много институции. Тук пристигат и творци – артисти, музиканти, туристи. Това за нас, хотелиерите, това означава приходи. Заставам плътно зад кандидатурата на Атанас Камбитов“, казва Антон Вучков.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене