Без категория

Националния печат

печат

В.“Сега“

 Митниците се провалят драматично с приходите

Агенция „Митници“ се проваля драматично с плана си за работа. От януари до юни е натрупано общо 350 милиона лева неизпълнение в приходите от ДДС и акцизи спрямо месечните разчети, заложени от финансовото министерство. На месечна основа неизпълнението е най-голямо през последния месец, за който има данни – юни, в който държавата бе разтърсена от поредната политическа криза.

Етичният кодекс на МВР: Катаджията не търпи корупция

„Държавният служител е неподкупен и не се възползва от правомощията си и служебното си положение с цел лично облагодетелстване или с друга користна цел“, е записано в проекта за нов Етичен кодекс, с който ще се регулира поведението на държавните служители в МВР. Това става ясно от документа, качен на сайта на вътрешното ведомство.

За 13.5% от работодателите минималните прагове влияят зле върху заетостта

Едва 13.5% от работодателите смятат, че минималните осигурителни прагове имат негативно влияние върху заетостта. На същото мнение са и 9% от служителите. Това са част от резултатите от национално представително изследване, използвани в анализа на социалното министерство. Документът не е публичен, въпреки че е възложен на ведомството заедно с националната програма за реформи и е финансиран от държавния бюджет.

В.“Монитор“
Властта си търси преводачи на 34 езика

Министерският съвет търси преводачи на общо 34 езика, които да съдействат на премиера и екипа му в международната дейност през следващите две години. За целта администрацията на „Дондуков” 1 е обявила обществена поръчка, като заделя от бюджета си над 186 000 лв.

Освен масовите – английски, немски, френски и руски, се търсят и спецове с по-редки езици като монголски, иврит, арменски, виетнамски и  персийски. Експерти ще се набират и на говорените езици в страните на Балканите, включително и македонски.

Разстрел в главата за парче земя

Показно убийство шокира жителите на малкото родопско градче Маджарово. Заради междусъседски спорове за няколко метра земя 57-годишният Петър Петков от Хасково разстреля в главата 56-годишния маджаровец Ниази Шериф пред очите на 30-годишната му дъщеря. Разпрата възникнала в местността Бунгалата край Маджарово, където двамата имали съседни имоти. Както много пъти дотогава, и тази неделна сутрин те се карали за границите.

Нелечимо болна роди здрави близнаци

21-годишната Елица Михайлова Жена, болна от рядкото и нелечимо заболяване таласемия майор, е родила съвършено здрави близнаци. 21-годишната майка ги е заченала по естествен път, съобщиха от родилното отделение на Варненската многопрофилна болница. Към момента има само един такъв случай на родени здрави близнаци от жена с това заболяване в Пловдив, но бебетата там са заченати „ин витро”, за да не им бъде предадена болестта, поясниха лекарите.

В.“Стандарт“

ГЕРБ с 20 закона табу за сегашния парламент

Поне 20 са законите, които не трябва да се гледат от парламента преди изборите, смятат депутати от ГЕРБ. „Ще влезем в зала, когато имаме гаранция, че ще се обсъждат важните законопроекти“, заяви Менда Стоянова вчера. Тя обясни, че първоначално е било постигнато съгласие по дневния ред на Народното събрание.

„Започнаха предложения от БСП за още 20 законопроекта допълнително и всичките от оня списък, който не е важен и дори е вреден да се приема сега“, обясни Стоянова.

Лондон с лимит за гурбетчии

Лондон се кани да сложи квоти за имигранти от България и Румъния, обяви „Дейли телеграф“. Според изданието високопоставени британски консерватори готвят радикален план за ограничаване на броя на хората от по-бедните страни от ЕС, които искат да се установят в Обединеното кралство. Според замисления сценарий освен за София и Букурещ, мерките ще важат и за новите членове на Евросъюза. Така ще се намали рискът за социалната система на Великобритания, а и местните ще имат по-голям шанс за работа.

Пак запалиха ферма на Димитър Зоров

Огън изпепели в събота срещу неделя 2000 бали сено от по 350 кг в кравефермата на Димитър Зоров в с. Добри дол. Това е втори пожар в модерния кравекомплекс на известния млечен бизнесмен, изграден с европейски средства. През януари т.г. пламъците унищожиха 4843 бали сено тип „биг пак“. Тогава криминалистите обявиха, че пожарът е умишлен. Конкретен подпалвач обаче не беше намерен. Освен сеното, този път огънят е унищожил и покрив тип „мархи“ с площ от 300 кв. м. Няма пострадали хора и животни.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене