Истината в прав текст! За един напазаруван академичен вот в ЮЗУ! Вършете това за което са ви избрали, и не забравяйте, че ние ви наблюдаваме!

За един напазаруван академичен вот!

Гласове се купуват, защото хората се продават! ЮЗУ не прави изключение, освен изпити вече явно се купуват и преподаватели. На килограм и то без пари и по точно с чужди пари! За един таблет и едни пари за дрехи и символичното повишаване на заплатите, точно преди решаващи избори. Гласовете се пазаруват с парите на бюджета на университета, що за абсурд може да е това. Това може да се случи само в автономната академична общност и то в България. По стара традиция това се нарича „с чужда пита, помен правят“. Питата за по сигурно е била раздавана лично от Ректора, които е уважил само и единствено този факултетен избор, защото тук е трябвало да всее страх и почитание – страхопочитание. Най-евтино се оказа, че се продават гласовете на онези преподаватели, които идват да преподават от столицата. Идват с един голям сив  автобус, които вече е полупразен, стават рано пътуват 2 часа, за да дойдат до Благоевград, защото просто не могат да намерят работа в София, и са се хванали като удавник за сламка за заплатката си, която по размер е равна на възнаграждението в София на сервитьорките или кварталните магазинерки. Или просто са назначени, за да се появяват в университета, когато има избори, без да им пука какво причиняват на града с подкупния си вот, а и често дори без д аидват на лекции пък камо ли на изпити. Леко по скъпо се продават гласовете на студентите, които след вербален натиск или след обичайната заплаха „няма да завършиш“ или простото писане на оценки, защото са част от общото събрание и са галеници на преподавателите, се огъват и с приведена глава пускат бюлетината в малката непрозрачна урна. Наведена е защото в нея все още има колебание, че не прави нещата правилно, или просто мисълта, че от него просто не зависи нищо.

Това е нашият извод, това е нашата епикриза!

За съжаление единственият шанс институцията да се излекува бе пропилян от самата нея и тя ритуално в тоги, и с скрипт в ръка се самоуби. Вчера бе правният факултет, утре е ректората. Други ден, за съжаление, градът!

Да някой купува гласове. Друг си ги продава. Трети като нас е будната съвест, която явно мозъкът не слуша, а действа, за да нахрани агонизиращото тяло. Агонизиращо в смъртна конвулсия!

Но има надежда! Спокойно! 1/3 от преподавателите, предполагаме местните и истински достойни и ценни хора показаха, че някой субекти може и да се продават за жълти стотинки, но други имат съвест и гласуваха  с високо вдигната глава и революционен блясък в очите. Революцията не бе успешна, но точно тези 30 % от преподавателите са фактора, който е тук в града, и заради който си заслужава все още организмът да живее. Добрата новина е, че ги има и ние като външен безпристрастен наблюдател се радваме, че те преодоляха страха си и се идентифицираха и излязоха от сянките и удобството си, за да дадат своя вот за ново начало. Те са вече фактор и са консолидирани не от друго, а от това, че те носят полъха на промяната. Те са важните вече  и са вече тези с които трябва новото ръководство да се съобразява и да зачита. Ако не го прави, може да се окаже, че мандата никак няма да е спокоен.

Въпреки всичко в деня след изборите, томаховките трябва да бъдат заровени и независимо, че изборът според нас не е най-правилният, той вече е факт. Но томаховките не трябва да бъдат заровени дълбоко, за да не позволяват на победителите да си мислят, че те владеят напълно, защото не можеш да владееш душата на човек. Тялото да! Душата никога!

Успех на новия екип и се надяваме да не ви виждаме повече на кориците на вестниците.

Не ни давайте повод!

Вършете това за което са ви избрали, и не забравяйте, че ние ви наблюдаваме!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене