Срам и резил! Шест години след една трагедия, разтърсила Пиринско! Оправдаха служителите на ЧЕЗ, обвиняеми за смъртта на 11-годишното дете от с. Копривлен, починало от токов удар

Днес състав на Окръжен съд Благоевград оправда двамата служители на ЧЕЗ, които бяха обвиняеми за смъртта на 11-годишното дете от хаджидимовското село Копривлен, починало от токов удар през 2013 година.

Наказателното дело влезе в съда 2 години по-късно, а прокуратурата повдигна обвинение на електротехниците към ЧЕЗ за причиняване на смърт, поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност 11-годишният Ангел К. почина на 19 май 2013 година от токов удар в опит да прескочи металната ограда на двора на училище „Никола Вапцаров“ в село Копривлен.

В оградата бил опрял скъсан кабел, по който протичало електричество. Председателстващият съдебния състав – съдия Петър Пандев, подписа присъдата с особено мнение.Присъдата не е окончателна. Тя може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене