Балотаж в община Гърмен

Балотаж между досегашния кмет на община Гърмен Минка Капитанова която е кандидат за кмет на общината от БДЦ и кандидата на ДПС Феим Иса .

Двамата  не можаха да достигнат резултат 50+ 1 затова в неделя те ще  повторят избора на балотажа.

Обобщените  резултати от изборният ден за  Минка Капитанова показват ,че тя е получила доверието  да управлява отново администрацията на Гърмен на 2 262-ма избиратели или 24.08%.

За Феим Ахмед Иса от Движението  за права и свободи – ДПС са гласували        3 174 души или    33.79%

Разликата между двамата  е в порядъка от 922 гласа , според  публикуваните обобщени резултати.

От изборната надпревара на първия тур за кмет на община Гърмен отпаднаха  кандидатите на НДПС  Мустафа Улан  спечелил 0,96 %  от избирателния вот, бившия кмет и народен представител Ахмед Ахмедов Башев представляваш на местните избори коалиция „Ние, Гражданите“  за когото в неделя са гласували 1 915 души  или  20.39%,Ахмед Мустафов Чолаков кандидат за кмет на община Гърмен от  ПП

„ВОЛЯ „ ,спечелил доверието едва на        0.47% от избирателите,      Владимир Донков кандидат на  БСП за  България  за който са гласували 4.92% от избирателите и Галип  Мисирков от Местна коалиция ГЕРБ(БЪЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ) за който са гласували 1 399      избиратели от община Гърмен което прави 14.89%

Шарен парламент се очаква през новия мандат в ОБС Гърмен.

За общински съветници според публикуваните обобщени резултати за БДЦ  са гласували 540 избиратели  или 6,60%,за листата за общински съветници на НДПС своят вот са дали 156 избиратели или 1.91%, за съветници от  Коалиция „ Алтернатива на гражданите са гласували 0,94% ,а за коалиция „Ние, Гражданите    „854 гласоподаватели или 10.44% които изстрелват  в ОБС като общински съветник Ахмед Башев.

За листата съветници от партия на „ЗЕЛЕНИТЕ“ са гласували  общо 805избиратели или    9.84% а за  листата на партия „   ВОЛЯ“ само   17избиратели или        0.21%

Листата на  ДПС бе подкрепена на местния вот вчера от 2 392-ма души  което прави   29.24% и гарантирани места в ОБС на движението .“БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“-Гърмен  също ще има свои представители в гърменския малък парламент тъй като червената листа бе подкрепена от        443 избиратели , или  от   5.41%.

Свои представители в ОБС Гърмен ще има и СДС чиято съветническа листа бе подкрепена  от 1 099 души или 13.43%

Обединение „ДА България, ДСБ, Зелено движение“  осгават без свои представители в ОБС с получените        62 гласа или   0.76%

Местната коалиция ГЕРБ(БЪЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ) ще има най- малко четирима  общински съветници в малкия парламент в Гърмен . За  листата на ГЕРБ и БЗНС   в неделя са гласували 1 736 суши или        21.22%

Относно кметските места в населените места в община Гърмен на повечето места се очакват също балотажи.

Обобщените данни от избор на кмет на кметство Горно Дряново показват че там в неделя ще има балотаж между  кандидата на „Ние, Гражданите       „Ибрахим Ахмедов Пингов за който са гласували 303- ма избиратели от селото което прави     45.02% и кандидата на Местна коалиция ГЕРБ(БЪЛГАРСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ НАРОДЕН СЪЮЗ)  Мехмедали  Хаджиев който  е досегашен кмет на Горно Дряново .За него на местният вот в неделя са дали подкрепа 232-ма избиратели или   34.47%. От надпреварата  отпадат кандидатите на ДПС        Ибраим  Мутишев и  на БСП Емил Шарков.

В дело Дъбница също ще има балотаж в неделя сочат  резултатите на ОИК .

Хасим Раифов Адемов

За кметския стол и управлението на село Дъбница ще се борят досегашната кметица  от честна коалиция ГЕРБ –БЗНС Синем Бекирова и кандидата на ДПС Мустафа Мейзин  чиито резулнани от местният вот са 49.05% за  Мейзин и 37.61% за Синем Бекирова.

В другото гърменско село Огняново  също се очаква балотаж в неделя. Абсолютно равни резултати там постигнаха на  редовния местен вот двамата кандидати   ,досегашния и дългогодишен кмет на Огняново Димитрия Гюрова от СДС  и Иван Ижбехов .За двамата кандидати   са гласували по 490 избиратели като и  двамата са с равни  проценти  а именно 49,40 %.

И в село Осиково ще има също балотаж. От надпреварата отпада вечния кмет на селото Митко Дедьов  от БСП който 4,65% от избирателите на Осиково изпратиха в заслужена почивка . За кметският стол в Осиково  на балотажа ще се борят кандидата на ДПС Милен Дедьов който получи  подкрепата на 163 –ма избиратели от селото което прави 47.38% и кандидата на коалиция ГЕРБ-ЗНС Фикрет Хюсеинов Байрямов който бе подкрепен от 47.97% от избирателите и само за малко не му стигна още от първия  тур да стане кмет на селото .

Рибново на първи тур избра своят управник и той е Мустафа Муса Иса от  ДПС    за който гласуваха 1 013       или 56.66% от избирателите в Рибново .

В село Хвостяне ГЕРБ  за пореден път спечели безапелационно на първи тур кметското място .

Стария нов кмет на село Хвостяне и през следващия мандат ще е Сейхан Рифадов Ахмедов който  спечели вота с 60.00% като представител на коалиция ГЕРБ -БЗНС

Успешен мандат на избраните и победа за по- добрите на балотажа !!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене