Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград отбеляза своята 100-годишнина

Спектакълът „Вапцаров: Песни за човека“ събира на една сцена трима режисьори и няколко поколения актьори

Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград отбеляза своя 100-тен юбилеен творчески сезон с емоционално събитие, което събра огромното семейство на най–голямата културна институция в Югозападна България.

Вечерта бе официално открита от директора на театъра Маргарита Мачева, д-р Ина Божидарова – Държавен експерт, Направление „Театър”, към Министерство на културата и Христина Шопова – заместник–кмет по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград.

„100-годишнината е време, в което трябва да се погледне назад, но и да се начертаят пътищата за бъдещо развитие. Всеки един от Вас, тук присъстващи, е част от този театър, част от историята му. Изключително важно е, особено днес, че сме заедно, за да отбележим този вековен юбилей.“ – каза Маргарита Мачева в своето обръщение към гостите.

Д-р Ина Божидарова -Държавен експерт, Направление „Театър” към Министерство на културата,награди с грамота, от името на Министъра на културата на Република България Боил Банов, Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград за високи творчески постижения и принос в развитието на българската култура.

Спектакълът „Вапцаров: песни за човека”, събиращ в общ екип режисьорите Тея Сугарева, Боян Иванов и Стайко Мурджев, остави публиката притихнала от вълнение до самия финал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене