Модерна работа: Шофьорските курсове вече ще започват със селфи

Със селфи – така ще започват шофьорските курсове. По този начин ще се доказва, че инструкторът и кандидат-шофьорът са провели необходимите часове по кормуване.

Само преди дни излезе демо версията на системата, по която ще се провеждат шофьорските изпити след няколко месеца.

Според предложението всичко ще става чрез мобилно приложение, което инструктурите и кандидат-шофьорите ще трябва да инсталират на телефоните си.

Вместо с инструкции за шофиране, курсистът ще получи такива за това как да свърже мобилния си телефон с този на инструктора си. Ако няма такъв, ще му бъде предоставен, пише БТВ.

Снимката на инструктура и курсиста се прави, за да се докаже, че двамата са провели урока по кормуване. Снимка ще се прави в началото и след края на часа.

Според  тествалия приложението инструктор Йонко Иванов в него има редица грешки и вместо да помага, само ще разсейва кандидат-шофьорите: „Вие видяхте, че аз през цялото време гледах телефона. Ученикът няма да го интересува да си следи пътя, какъв е и кои са уязвимите участъци”.

Друг минус според Иванов е, че бъдещите шофьори ще трябва чрез приложението да избират с кой инструктор и с каква кола да провеждат шофьорските курсове. А нуждата от мобилни устройства само ще ги оскъпи.

От фирмата производител обясниха за bTV, че приложението все още е в демо версия и тепърва ще се правят подобрения. A разходите за инсталирането и използването на приложението ще са изцяло за сметка на инструктурите и кандидат-шофьорите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене