Над 700 полицаи в Пиринско ще бдят за сигурността в изборния ден

Над 700 служители на МВР ще бъдат ангажирани за опазване обществения ред и сигурност преди, по време и след изборите на 27 октомври.

Това каза на пресконференция комисар Антон Доклев, началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Благоевград, цитиран от „Фокус“ – Пирин.

По думите му не всички от тях са от Областна дирекция на МВР – Благоевград. „Ангажирани са служители от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – Благоевград, Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Кюстендил, Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян и от дирекция „Жандармерия“ – София.

По време на пресконференцията стана ясно, че от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – Благоевград непрестанно поддържат връзка с Областна дирекция на МВР – Благоевград.

По линия на пожарна са извършени проверки във всички помещения, в които ще се провеждат избори. Направени са инструктажи на всички председатели на секционни избирателни комисии. Техниката, която е налична е проверена, осигурени са и агрегати, които да се използват при спиране на електричеството.

В деня на изборите са осигурени необходимите налични състави от страна на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението – Благоевград за реакция при възникване на инцидент.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене