Атанас Камбитов: За двата ми мандата съм привлякъл в община Благоевград точно 311 258 815 лв. и 79 стотинки

Ако говорим с шахматна терминология, целта ми е противникът ми да завърши с мат, заяви за „Студио Банкеръ“ д-р Атанас Камбитов, кандидат за кмет на Благоевград от ПП ГЕРБ.

В интервюто Камбитов каза още:

По всички сигнали срещу мен,  които вървят по някои медии, съм проверяван по цялата верика: от икономическа полиция, през Софийска градска прокуратура, Специализирана прокуратура, два пъти от Комисията за конфликт на интереси, сметна палата. Заключението винаги е било, че няма нито едно нарушение.

От това, което се твърди единствено вярно са трите ми имена.

В бизнеса съм от 20 години, до 2007 г. имах едър бизнес в строителния бранш с над 500 служители.

Атаките срещу мен идват от един и същ кръг хора с политическа цел.

Вижте цялото интервю с Атанас Камбитов.


Показателят за работата ми е, че за двата мандата от 2011 г. насам съм привлякъл в общината точно 311 258 815 лева и 79 стотинки – това са пари от национално финансиране, оперативни програми и други финансови инструменти. Ако ги прехвърлим през 85 000 жители, това са по 4000 лв. на човек.

Зад сухите цифри стоят: 140 млн. От национална програма саниране – над 200 блока, 9000 апартамента и 30 000 човека имат директна полза от това – наполовина смъкнати енергийни разходи на домакинства.

Депо за отпадъци за 24 млн. За петте общини – Благоевград, Бобошево, Рила, Кочериново и Симитли.Ако не беше реализирано депото, тези общини фалираха.

Всичко това е реализирано само с екипа на общината – 200 човека.

Голямата задача сега е изграждането а индустриална зона, при нейната липса се налага да връщаме сериозни инвеститори.

В Благоевград е единствената външна за Е митница между Солун и София, имаме и два университета.

Футболът е болна тема, всички искат „Пирин“ в ефбет лига. В момента клубът е във възход, имаме много солиден бизнес партньор – инвестиционен фонд, който ще промени бъдещето на местния футбол, целите са не само ефбет лигата, но и сътрудничество с клубове от Англия върху ясна и дългосрочна визия.

Не искам Благоевград с комини. Имам да довърша още няколко важни неща и с третия мандат ще приключа.

banker.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене