„Интерпред Партнер АД“ пусна в експлоатация нова производствена линия за конвертиране на тоалетна хартия и кухненски рула

       

Водещият български производител на саниратни продукти, Интерпред Партнер АД, пусна в експлоатация нова производствена линия за конвертиране на тоалетна хартия и кухненски рула. Инвестицията от над 3,6 милиона лева е насочена към повишаване на ресурсната ефективност и увеличаване на производствения капацитет на българската компания. Доставчик на оборудването е най-големия в света производител на конвертиращо оборудване, италианския концерн Фабио Перини.  Към момента, това е най-модерната линия за производство на тоалетна хартия и кухненски рула в България. Тя обединява в себе си множество иновации, целящи подобряването на мекотата, здравината и плътността на крайния продукт от една страна и намаляването на използваните за производството суровини и материали от друга.

Като модерна и иновативна компания, Интерпред Партнер АД се отнася отговорно към опазването на околната среда. Създават се продукти, които да генерират по-малко отпадък след използването им. Намаляването на образуваните отпадъци при производството и при използването на продукта е едно от направленията, в които базирания в Гоце Делчев производител е насочил усилията си и внедреното оборудване спомага за това.

Новата производствена линия дава възможност на Интерпред Партнер да отговори на все по-високите изисквания за качество на българския потребител. От друга страна тя осигурява и необходимия допълнителен производствен капацитет за непрекъснато увеличаващия се износ за страни като Гърция, Румъния, Македония, Мароко, Тунис и др.

Проекта се изпълнява по договор № BG16RFOP002-3.004-0077-C01, по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене