Изплуваха данни за съдийка Владислава Цариградска – Бировска, метежницата против Гешев – баща й бивш агент на ДС

Нови дебели  връзки с ъндърграунда на скандалната съдийка Владислава Цариградска – Бировска изплуваха след разкритията на ПИК, че е съпруга на бос от бандата „Боксовете” – Марио Бировски – Бокса. Той пък от своя страна е замесен в годините в куп крими афери със страховития Камен Балбузанов „Куката” в Плевен, както и Димитър Желязков – Митьо Очите.

В свое разледване медията ни разкри, че обвързаностите на съдийката лъснаха покрай скандалното решение да бъде освободен убиецът на студента Андрей Монов – Джок Полфрийман, подписано от двамата членове на скандалния  соросоиден Съюз на съдийте, начело с неговия председатвл Калин Калпакчиев. Същият е и шеф на Софийски апелативен съд и се прочу с куп подобни услуги към осъдени убийци. От същия кръг съдии е и Цариградска – Бировска.

Именно близката с крими контингента чрез съпруга си и девер си съдийка е инициатор на обръщението, подписано от над 300 съдии в страната срещу съдийската колегия на ВСС, Иван Гешев и политическите реакции по казуса „Джок Полфрийман”, разкриха магистрати. В призива Цариградска – Бировска се оплаква от заплаха за независимостта на съдиите, нарушен баланс между съд и прокуратура и какво ли още не.

За това обаче лъсва фактът, че тя се опитва да влияе на прокуратурата и да нарушава баланса между двете колегии, именно защото и тя като всички протестиращи срещу прокуратурата е тежко обвързана с престъпния свят, вкарван по арести и затвори от разследващите.

Варненката, живееща в Плевен, е доста известно име в ъндърграунда, както в родната й Варна, така и в Плевен и Бургас. Въпросната съдийка е по-популярна в ъндърграунад средите като „Владка” , като съпруга на крими героя Марио Бокса и именно за това крие фамилията си по мъж и в магистарските среди се представя като Цариградска.

ПИК обаче разкри, че бащината й фамилия е не по-малко скандална, нито пък по-малко обвързана с ъндърграунда. Причинате е, че баща й Александър Цариградски преди години е бил осъден на 6 години затвор за контабанда на цигари. Търкал е наровете и в Германия, откъдето вероятно се е породил вкусът му към правото, което по – късно завършва една от дъщерите му – печално прочулата се съдийка Владка.

Другата дъщеря Николета Цариградска е специалистка по аграрна икономика, заради което вероятно след 2010 г. с баща й, който вече е излежал присъдата си, правят няколко фирми с разнообразна дейност. В продължение на няколко години двамата въртят общо 5 фирми, в които в последствие прехвърлят и продават дялове. Дейността им е от автомобилни услуги, превози, сервиз, комисионни, спедиционни и превозни сделки, лицензионни сделки до аграрни производства, за  които една от компаниите е усвоявала еврофондове, според данни в търговския регистър. Към днешна дата сестрата на съдия Владка била уредена на сладка служба във варненския НАП.

Развитие претърпява и осъденията някога за контрабанда баща на магистратската, който след като разпродава голяма чат от дяловете във фирмите си на трети лица, или ги прехвърля на другата си щерка, се ориентира към политиката.

На парламентарните избори през 2017 г. Александър Цариградски се явява като кандидат-депутат на второ място от листата на почти новата тогава формация на Велизар Енчев – „Движение за радикална промяна Българска пролет”. Майката на съдия Владка – Виолета пък е представител на партията в ЦИК, сочи справка от вота тогава.

Напъните на фамилията в политиката удрят на камък, но имено покрай тях лъсва принадлежността на бащата на съдийката към Държавна сигурност. При проверка за принадлежност на кандидат – депутат по онова време, комисията разкрива, че Александър Николов Цариградски е вербуван на 23 години през 1980 г. от агенти във Варна и е сътрудничил на ОУ на МВР-Варна-ДС; СОУ на МВР-ДС; ДС, управление III-II-I, в качеството на секретен сътрудник под псевдоним Станчо.

Покрай всички тези разкрития за връзки с престъпния свят, службите и какви ли още не престъпни схеми, става пределно ясно защо соросоидната съдийка Владка Цариградска – Бировска яростно се бори срещу разследващите и опитите им да установят законост.

ПИК

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене