Отборът на С. Македония стана балкански шампион по хандбал на турнира в Гоце Делчев /ВИДЕО/

Отборът на Северна Македония спечели купата на балканския турнир по хандбал за юноши родени през 2002 – 3003 г., който се проведе през уикенда в Гоце Делчев в модерната спортна зала Неврокоп Арена. Западните ни съседи  извоюваха две победи и един мач завършиха на равно с което оглавиха класацията на турнира с актив от 5 точки. В битката за второто място, младите национали на Румъния надделяха надделяха над българските „лъвчета“ в последния мач от турнира с категoричната разлика от 10 точки (22:32). За съжаление на домакините, макар и очаквано, младите надежди на все още  нерутинираният отбор на домакините не можаха да извоюват нито една точка и останаха последни в класацията.

С индивидуални награди бяха отличени:

за най-добър вратар, Александру Паска от Румъния

за най-полезен състезател, Давид Саврески от Северна Македония

за голмайстор на турнира с отбелязани най-много голове, Атила Хасан от България.

Купите и медалите на победителите бяха тържествено връчени от председателят на хандбален клуб „Пирин“, Гоце Делчев, Богдан Боцев.

Мнението за проведеният в Гоце Делчев балкански хандбален турнир, пред камерата на Топ Преса изказаха треньорът на националния отбор по хандбал на България, Десислав Симеонов и председателят на домакинският отбор, Богдан Боцев.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене