Районна прокуратура – Перник : Иван Гешев е достоен за главен прокурор! Надяваме се изборът му да протече в дух за законосъобразност и конструктивност!

Становище по темата свързана с кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, изразиха пред Топ Преса прокурорите от Районна прокуратура – Разлог.

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ, 

В годините след демократичните промени в държавата не за първи път кандидатура за главен прокурор е била обект на атаки и политически противопоставяния. За първи път обаче е издигната номинация на магистрат прокурор, зад който единодушно застават всички представители на Прокурорската колегия на ВСС.

Срещу тази кандидатура се провежда безпрецедентна атака и личностно противопоставяне, които целят компрометиране не само на самият кандидат, но и Прокуратурата като институция и решението на ПК на ВСС. Те са така срещу конституционното уредения статут на органите на съдебната власт и начините на избор на техните ръководители.

Изразяваме нашата увереност, че така важният избор, както за съдебна система, така и за страната, ще протече в дух на законосъобразност и конструктивност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене