Кандидат-кметът Атанас Камбитов подписа декларация за сътрудничество с ПП АБВ

Декларация за сътрудничество и партньорство подписаха днес кандидат-кметът на община Благоевград – д-р Атанас Камбитов и ПП АБВ, чийто водач на листата за общински съветници е Владимир Елезов. По  време на подписване на споразумението присъства и лидерът на АБВ Румен Пеков. Основните теми в нея са изграждане на Индустриална зона, по-чиста околна среда и балансирана и устойчива демографска политика, насочена и към възрастните, и към младите хора. В Споразумението е включена и пълна подкрепа за развитието на ФК „Пирин“ Благоевград.

„По предложение на АБВ в тази декларация прибавихме и електронното управление на общината. Ще бъд направена и реформа и оптимизиране на Общинска администрация, знам къде имаме грешки и пропуски. Не говоря толкова за персонални промени, а за функционални и структурни промени”, каза Атанас Камбитов.

Той уточни, че истинската опозиция в предишния Общински съвет не са били тези, които се афиширали като такива и превърнали Общинския съвет в цирк. „Истинската опозиция бяха г-н Елезов и г-н Ваклинов. Тогава, когато не бяха съгласни, отстояваха си позицията, имаха си своите доводи, аргументи и мотиви. Но винаги, когато станеше въпрос за предложения, които решават основни, жизненоважни проблеми на Благоевград, те с много разум и много отговорно подкрепяха тези предложения. Това е истинската опозиция. В този ред на мисли им благодаря за подкрепата през изминалите четири години и съм сигурен, че и занапред ще работим така, че да решаваме проблемите на нашия град”, каза още д-р Камбитов.

Лидерът на АБВ – Румен Петков, специално поздрави Атанас Камбитов за намерението му да проведе реформа в администрацията. „Чест прави на кмета, че сам поставя този въпрос за решаване. Има припни въпроси, които се поставят не от гледна точка на кандидатурата, а от гледна точка, на това, че трябва да бъдат решавани“ категоричен бе Румен Петков.

Преди подписване на споразумението бе представена и листата на ПП АБВ с кандидати на общински съветнци. Освен Владимир Елезов, сред кандидатите за общински съветници са Кирил Ваклинов, Ваня Кючукова Йорданка Борисова, Росен Николов. Димитър Стойчев, Валери Байрактарски, Славина Нединска,  Веселин Стойков, Бранимир Митов, Кинчи Митева, Лили Оркова, Павлин Янкулски,  Радослав Христов, Младен Николов, Велимир, Давидко Манов.

dav

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене