С урок по родолюбие, Община Разлог и Исторически музей – гр. Разлог продължават с проявите, посветени на празника на град Разлог

Днес, по повод празника на град Разлог в Исторически музей – Разлог се проведе урок по родолюбие. Събитието е част от проявите, посветени на празника на Разлог и отбелязването на 107 години освобождение от турско робство.

Гости на събитието бяха инж. Венцислав Гърменов – временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог, жители и гости на града, Дневен център – Разлог, възпитаници на училищата и детските градини в Разлог.

Урокът откри директорът на музея г-жа Христина Манова, която поздрави присъстващите и им разказа за събитията от 1912 г. Програмата започна с химна на България и поздрав от децата от ОДЗ –Разлог, група „Дечко“ с ръководители Оляна Тумбева и Светла Копанарова.

Специален гост на открития урок бе д-р Кирил Алексиев – директор на Регионален исторически музей – Благоевград и член на НД „Традиция“. Той показа видовете оръжия и униформи, използвани по време на Балканската война и разказа за тях. В края на събитието, д-р Алексиев, възпроизведе няколко изстрела и по този начин децата успяха да се потопят в атмосферата на събитията. Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия и униформи, съхранявани във фондовете на музея в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене