Хаос на входа на „Местни избори – 2019“! Предизборна треска в БСП – Благоевград!

Истински хаос е в БСП Благоевград, донесоха червени активисти. Най-старата партия не можа да се се открои нито като опозиция в местния общински съвет, нито като сила, която да застраши съществуващото статукво. Хаосът в редиците и се вижда и от недотам задълбочен наблюдател на политическите процеси в областния център. В общинския съвет, БСП не бе опозиция, такава каквато се очаква.

Тримата ѝ представители в съвета 4 години мълчаха като риби, от време на време напоследък се чуваше Гергана Янчева с няколко питания към градоначалника Камбитов и екипа му.
Останалите 2-ма в ОБС, Милан Богдански и Ан Асиски, просто прекараха един спокоен мандат, като наблюдатели на сеирите, които пък сътвориха други, от така нареченото опозиционно ядро. Караниците между вътрешнопартийните лобита в БСП не са тайна за никого. „Старите“ не позволиха на „младите“ да променят нещо в структурата.

Червените много често бяха на прага на истинска революционна ситуация – младите не искаха да работят по старому, а пък старите не можеха да ръководят по новому и затова ставахме свидетели на сериозни сблъсъци и караници за надмощие и „сфери“ на влияние сред членове и симпатизанти. Съпартийци си нанасяха удари под кръста с анонимки и клевети пред националното ръководство. Стигна се даже и до физическа саморазправа между известни партийни активисти.

СИТУАЦИЯТА ОБЩО ВЗЕТО И ДНЕС НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛА.

От началото на годината, БСП водачите се спукаха да подмамват известни местни политици с обещания за челно място в листата им, или пък за кмет, след което ги прецакваха един след друг, незнайно защо. Не допуснаха старите червени номенклатури появата на нови лица в структурите им.

Говореше се, че са водили преговори с адвокат Илко Стоянов, политик с дълъг опит и утвърдено име в местната политика, с адв. Албина Анева и други, засипвайки ги с всевъзможни обещания за възраждането на партията и превръщането и в опозиционна вихрушка, която ще помете съществуващото управленско статукво в областния център.

После, сякаш преговорите потънаха в небитието, а твърденията, че БСП се е възродила и търси силно и авторитетно обновление, се оказаха абсолютно ялови махленски „моабети“. В цялата тази какафония от позицията на вещи и компетентни в политическите игри се намесиха столични червени стратези, които започнаха да дърпат конците на местната структура и да ги консултират мъдро и така кълбото съвсем се оплете.

След такива консултации пак пъклено и недомислено, бе подведена и вкарана в безплодните им планове, съветничката-твърд опозиционер Злата Ризова. До вчера важните в БСП и обещаваха второто място в листата им като коалиционен партньор от гражданската квота. Събрание, след събрание, подхранваха тази илюзия, която създаде известен дискомфорт у политическите опоненти на партията, очаквайки чрез нея БСП да подобри резултата си в предстоящите избори.
Ризова наистина щеше да им донесе няколко стотин гласа повече. Само, че вътре в партията не се примириха с това чуждо нашествие и конкуренция в лицето на Ризова, и червените се самоизядоха от противоречия. Гласуваха, прегласуваха и накрая решиха, че е по-добре второто място да е за техните си хора й предложиха на Злата Ризова 6-тото място в съветническата листа. Тя обаче се оказа костелив орех и отказа категорично да отстъпи „Или второто място, или не влизам в листата“, заяви активистката от опозицията, с което вся смут в редиците им и обърка конфигурацията на листата им.

Ризова съзря плана им, като според нея, пъкленото дело било сътворено от мозъчни тръстове в месната политика, а целта била да я мотаят, колкото е възможно по-дълго, за да я изолират от изборите. Поредният номер, извъртян на дългоухажван от червените местен политик.
Довчерашни съюзници и партньори, обединени в политическата си омраза към ГЕРБ и тяхното лице в Благоевград Ат. Камбитов, днес вече са разединени, заради лъсналото лицемерно и фалшиво ухажване на Ризова, която ще участва в изборите с друга политическа партия, издигнала свой кандидат за кмет. Разцепи се опозицията в Общински съвет Благоевград, всеки от явните опозиционери или регистрира своя листа или влиза в битката за кмет.

Столетната партия БСП не се нагърби с отговорността за изваждане на чисто партийна кандидатура за кмет, тъй като явно съзират риск от нисък изборен резултат, ако издигнат някой от познатите имена в структурите им. Затова подкрепиха човек, за когото почти нищо не се знае в Благоевград, непознат за обществото строителен предприемач.

Пред националното ръководство на партията, местните червени водачи отчели, че Румен Томов, издигнат от инициативния комитет, е силна кандидатура, която те ще подкрепят, защото бизнесът бил зад гърба му, името му било неопетнено от политиката. И на „Позитано 20“ им повярвали и приели решението БСП Благоевград да подкрепи Румен Томов, за чиято активност можем да кажем само, че той е

1. СТРОИТЕЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ
2. СЪДРУЖНИК НА АН. АНГЕЛОВ – ДЖАМБАЗА в „Плаза“ (сега Raffi), уникално място в топ център на Благоевград, купено по времето на екскмета Костадин Паскалев, след изключително изгодна сделка за Томов и партньорите му. С това до момента се изчерпва информацията за кмета, подкрепен от БСП, Румен Томов.

Колко е голям бизнесът му, какво е построил, има ли опит в политиката, има ли публични и обществени изяви, какво е направил и какво знае за Благоевград?! са въпроси, чийто отговори се надяваме да станат ясни в хода на кампанията.

Знае само, че инициативният комитет, издигнал го като кандидат е като дъгата, в която се преливат синьо и червено, там са бившият кандидат за кмет от СДС Ясен Попвасилев, бившият зам. кмет от БСП В. Асиски, както и ресторантьорът – певец Д. Димитров – Градевеца, близък приятел на Томов.

Надяваме се Румен Томов да поднесе приятна изненада в предизборната кампания, да направи силов преход между сериозния строителен бизнес и сериозната политика, от която е бил дистанциран до момента, МЪДРО, НАПРАВЛЯВАН ОТ ЧЕРВЕН КАРДИНАЛ, понастоящем с жителство в столицата.

За да се насладим на качествена предизборна битка между двете най-големи политически сили – БСП и ГЕРБ в Благоевград. Силно се надяваме! Дано БСП не попарят и надеждите на симпатизантите си….. за възраждане, че няма да им е за първи път да разочароват електората си с пагубен изборен резултат.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене