Завършват отсечката Разлог – Гоце Делчев до края на лятото?!

С пълна сила текат ремонтните дейности по отсечката Разлог – Гоце Делчев. През почивните дни и началото на настоящата седмица се работи на шосето между Банско и Добринище, както и в района на село Места. На тези места е поставена съответната сигнализация и пътни знаци. Водачите трябва да преминават с повишено внимание и съобразена скорост в тези участъци, за да не се допуснат пътно-транспортни произшествия.

Участъкът по международния път за Гърция от години е в лошо състояние, а до това се стигна след като две фирми спечелили конкурса за изпълнение фалираха последователно по време на две предходни правителства, което доведе до слухове, че два пъти се прилага една и съща схема за източване на държавни пари. Всички граждани се надяват това управление, макар и в края на своя мандат да довърши отсечката, ангажимент който Станишев е поел лично към ръководството на гоцеделчевските социалистипри последното му посещение в града.

Видимо е, че по трасето е  разположена доста специализирана техника и мобилна асфалтова база. Ремонтът трябва да приключи до края на лятото тази година. Ако участъкът бъде завършен успешно, то това ще бъдедългоочакван финал на една дългогодишна  сага за жителите на пиринския край. Пътят Гоце Делчев – Разлог доби слава на злополучна отсечка, след като на два пъти фирми, спечелили поръчката, фалираха месеци след подписването на договорите и получаване на авансово плащане. Първо това се случи с гръцката „Продефтики”, а по-късно и с консорциум с австрийско участие поел участъка при управлението на ГЕРБ.

www.novamesta.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене