Инвеститорско раздвижване в община Кюстендил

Реалазират се няколко инвестиции в община Кюстендил, които ще осигурят стотици работни места, каза кметът три поредни мандата Петър Паунов, номиниран и за предстоящ вот за градоначалническия пост. Районът държи на овощарството и не е изненада, че се изграждат мощности за преработка на плодове – сушилни, за съхранение на плодове и др. Те се намират в селата Граница, Лозно, Раждавица и Копиловци.

„Продължават инвестициите в мощности за преработка, търговия, туризъм и промишленост. Капацитетът на преработка се увеличава с повече от 1 000 тона земеделска продукция. Очаква се разкриването на 150 работни места“, обяви Паунов.

В Кюстендил се изгражда и магазин на водеща датска верига за мебели, който ще бъде открит до четири месеца. Обектът се намира в квартал „Капията“ и е с лице на централния бул.“Цар Освободител“. Проектът предвижда разкриването на 20 работни места.

При индустриалната промишленост има инвестиция на немска компания, която дава 130 работни места. Предстои преотреждане на имота, след което ще бъде изграден първият цех за автомобилната индустрия.

Има бизнес интерес и към бившо стрелбище на Гранични войски в района на с.Жиленци. Теренът е харесан за изграждане на почивна база, стана ясно на последното заседание на общинския съвет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене