Connect with us

Таблоид

„Атака” се вдигна на протест срещу освобождаването на Джок Полфрийман

Published

on

Всеки ден ще има протестни действия, докато съдия Калпакчиев не подаде оставка и докато съдебният инспекторат не му наложи санкции, закани се лидерът на “Атака”

Подкрепям битката за справедливост на родителите на убития студент Андрей Монов. Те наистина понасят един голям удар от това съдебно решение. Но по-важното е да прекратим възможността оттук нататък да има такива решения – да има освободени убийци, да има преждеврменно помилвани хора, които заслужават доживотен затввор. Това каза лидерът на “Атака” Волен Сидеров на протест пред Съдебната палата заради предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман.

Родителите на това дете очакваха съдебната система да бъде тежка, сурова, но справедлива, а не да бъде пуснат след няколко години, добави Сидеров.

Съдебният инспекторат трябва да се заеме с този случай и ако трябва, съдия Калин Калпакчиев да бъде даден на прокуратурата. Непременно трябва да има промяна в НПК и законите, които засягат изтърпяване на наказанието и тежест на санкциите, и точно този случай трябва да бъде поводът. Напоследък при зверски, садистични убийства виждаме една толерантност. Тук трябва да посоча и ролята на т.нар. Хелзинкския комитет, който за мен е една антибългарска организация. Този комитет трябва да бъде разследван, защото определено работи за чужди интереси, зад него са пари чужда държава. Както и Калпакчиев – ако отворите страницата на Апелативния съд, там има логото на Америка за България. Виждаме как прокуратурата и ДАНС се занимават с хора, които обиняват в услуга на чужда държава и им повдигат обвинения, а тук няма действия на прокуратурата. А би трябвало да има – и за съдия Калпакчиев, и за Хелзинкския комитет, и за всеки, който се намесва в правосъдната система и я деформира по този начин, заяви Волен Сидеров.

Всеки ден ще има протестни действия, докато съдия Калпакчиев не подаде оставка и докато съдебният инспекторат не му наложи санкции, закани се лидерът на “Атака”.

Той призова привържениците си да разлепят в цяла София стикери със снимката на съдия Калин Калпакчиев.

Източник: Novini.bg

Таблоид

Трагедия! Родилка издъхна от Ковид в реанимация на МБАЛ Благоевград

Published

on

33-годишна жена, родила прекрасно бебе в събота, издъхна в реанимция на МБАЛ Благоевград след усложнения на коронаинфекцията. Илиана, постъпила в родилно отделение на болницата с коронавирус,научи Struma.com. Лекувана е и е предприето секцио, което протекло нормално без всякакви усложнения.

Ден след раждането състоянието на младата жена рязко се влошило, преместена е в реанимация, където е издъхнала. Причината, според лекарите е тежката коронавирусна инфекция, около раждането не е имало никакъв проблем, казват от болницата. Трагедията съсипа всички, които познават Илияна.

Според наши източници тя не е имала някакви съпътстващи заболявания, просто вирусът е страшен убиец, коментират медиците, оказали се безсилни срещу него в случая с Илияна.

Continue Reading

Таблоид

СТАРТИРА ПОРЕДНИЯТ ОДОБРЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА САТОВЧА

Published

on

Кметът на община Сатовча д-р. Арбен Мименов подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансофа помощ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез подбор BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението и отпадъците“

В основата на проекта е най-успешната в ЕС добра практика за въвеждане на принципа „Замърсителят плаща“ при управлние на битовите отпадъци, а именно „Плащане според количеството отпадъци“.

Демонстрационният проект ще се изпълни в малък мащаб на територията на община Сатовча и предвижда оборудване на еднофамилни/ малки многофамилни къщи с кофи за смесени отпадъци с различен обем и с кофи за рециклируеми отпадъци.

Основната цел на проекта е да допринесе за постигане на целите заложени в Закон за управление на отпадъците чрез въвеждане на мерки за предотвратяване образуването на битови отпадъци и намаляване количеството образувани смесени битови отпадъци.

Проектът е на обща стойност 382 774,02 (триста осемдесет и две хиляди седемстотин седемдесет и четири лева и две стотинки ) и стартира от 08.09.2020г., като изпълнението на всички заложени дейности трябва да приключи на 08.08.2022г.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al