„Атака” се вдигна на протест срещу освобождаването на Джок Полфрийман

Всеки ден ще има протестни действия, докато съдия Калпакчиев не подаде оставка и докато съдебният инспекторат не му наложи санкции, закани се лидерът на „Атака“

Подкрепям битката за справедливост на родителите на убития студент Андрей Монов. Те наистина понасят един голям удар от това съдебно решение. Но по-важното е да прекратим възможността оттук нататък да има такива решения – да има освободени убийци, да има преждеврменно помилвани хора, които заслужават доживотен затввор. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров на протест пред Съдебната палата заради предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман.

Родителите на това дете очакваха съдебната система да бъде тежка, сурова, но справедлива, а не да бъде пуснат след няколко години, добави Сидеров.

Съдебният инспекторат трябва да се заеме с този случай и ако трябва, съдия Калин Калпакчиев да бъде даден на прокуратурата. Непременно трябва да има промяна в НПК и законите, които засягат изтърпяване на наказанието и тежест на санкциите, и точно този случай трябва да бъде поводът. Напоследък при зверски, садистични убийства виждаме една толерантност. Тук трябва да посоча и ролята на т.нар. Хелзинкския комитет, който за мен е една антибългарска организация. Този комитет трябва да бъде разследван, защото определено работи за чужди интереси, зад него са пари чужда държава. Както и Калпакчиев – ако отворите страницата на Апелативния съд, там има логото на Америка за България. Виждаме как прокуратурата и ДАНС се занимават с хора, които обиняват в услуга на чужда държава и им повдигат обвинения, а тук няма действия на прокуратурата. А би трябвало да има – и за съдия Калпакчиев, и за Хелзинкския комитет, и за всеки, който се намесва в правосъдната система и я деформира по този начин, заяви Волен Сидеров.

Всеки ден ще има протестни действия, докато съдия Калпакчиев не подаде оставка и докато съдебният инспекторат не му наложи санкции, закани се лидерът на „Атака“.

Той призова привържениците си да разлепят в цяла София стикери със снимката на съдия Калин Калпакчиев.

Източник: Novini.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене