Спряха тежките камиони към Кулата

Пуснаха с два часа закъснение втората лента за леки и тежкотоварни автомобили по АМ „Струма“, в района на Дупница.

По график трасето от Благоевград към София трабвяше да пропуска от 10.00 часа, съобщиха превозвачи. В посока ГКПП-Кулата лентата е една. Ограничението е в района на обгорелия след пожар мост на автомагистралата.

Друга забрана, въведена от АПИ, е днес от 14.00 часа до 20.00 часа. Тя касае шофьорите на камиони над 12 тона.

Те няма да се движат заради засилени трафик след трите почивни дни.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Тировете ще се спират при пътен възел „Долна Диканя“, ще преминават по първокласен път Е-79 и при пътен възел „Бобошево“ ще продължават по АМ „Струма“. За пътуващите към София отбиването по Е-79 ще става при пътен възел „Бобошево“, а качването на магистралата ще бъде при пътен възел „Дупница Север“.

За ППС над 12 т се забранява движението по пътната връзка от път Е-79 към АМ „Струма“, при пътен възел „Дупница Север“ при км 51+236 и по пътните връзки от пътя Дупница-Кюстендил към АМ „Струма“, на пътен възел „Дупница Юг“ по направленията – Кюстендил – Благоевград, Кюстендил – София, Дупница – Благоевград и Дупница – София.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес ще има две ленти за влизащите в София по ПП Е-79. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене