Без категория

Националния печат

печат

В.“Труд“

Токът оскъпява хляба

Хлябът ще поскъпне с около 5 стотинки за брой заради по-високите цени на тока. Поскъпват също банички, кифли и други закуски. Причината е, че за малките фирми, каквито са кварталните фурни, цената на електроенергията беше вдигната драстично – с 11-14% дневната тарифа, а нощната с 21-29%. За големите хлебозаводи, които се снабдяват с ток от свободния пазар, поскъпването е по-малко. Хлебозаводи в Бургас вече са получили писма за 8% повишение на електроенергията.

Половината служебен кабинет от „Дондуков“ 2

Голяма част от министрите в бъдещия служебен кабинет, който държавният глава Росен Плевнелиев ще обяви след разпускането на парламента на 6 август, ще бъдат измеждду сегашните съветници и секретари на президента.
„Имам готовност, имам и опита да създавам и сформирам служебни правителства“, каза вчера Плевнелиев. Той поясни, че ще проведе консултации с всички партии, след като правителството подаде оставка.

В.“24 часа“
Цялата „Струма“ ще е готова до 2022 г.

Лот 2 на магистрала “Струма” от Дупница до Благоевград ще бъде готов през март 2015 г., а участъкът от Сандански до гръцката граница – през октомври. Това каза преди дни министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева по време на инспекцията по изпълнението на аутобана заедно с шефа на пътната агенция Стефан Чайков.
Очаква се цялата магистрала да бъде завършена през 2022 г. споредразчетите на минисерствата на регионалното развитие и на транспорта.

В.“Монитор“

Юлската фактура за ток – по две цени

Фактурата за тока, консумиран през юли, ще бъде по две цени – по старата цена за потреблението до 1 юли и по новата цена след това. Това се налага заради промяната в цените, които Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) прави всяка година по това време. Вместо намаление, както се очакваше, регулаторът одобри с под 3% поскъпване на тока.

136 000 лв. хонорар за написване на учебник

136 000 лв. е авторския хонорар за написването на един учебник. Това заяви министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.
„Чувала съм за хонорар от 136 000 лв. за учител, участвал в авторския колектив и одобрението на учебник, при условие че заплатата на редовия преподавател е 500 лв.”, заяви Клисарова пред Би Ти Ви.

В.“Сега“
Роми браниха с „камъни и дърве“ незаконни постройки във Варна

Усилията на варненското кметство „Владислав Варненчик“ да разчисти т.нар. Гъбена махала от незаконни постройки, срещна лют отпор от обитателите. Събарянето започна вчера сутринта. Общинарите и органите на реда бяха посрещнати от ромски вой, плач, полетя дори и камък. Постепенно страстите се поуталожиха и в ранния следобед бяха срутени 6 коптора. Багерите трябва да разчистят общо 15, като работата продължава и днес.

Опозицията срещу Станишев заработи на пълни обороти

Натискът върху лидера на БСП Сергей Станишев да се оттегли от председателския пост се засилва, като в лагера на опонентите му вече присъстват и хора, които доскоро се смятаха за негови верни привърженици. Самият Станишев упорито мълчи и отпрати отговорите за събота, когато ще заседава Националният съвет на партията.

В.“Стандарт“

ПИБ с бонуси за лоялни клиенти

Лоялните клиенти на Първа инвестиционна банка, които не са се поддали на паниката, породена от криминалната атака срещу нея в периода 23-30 юни и не са изтеглили спестяванията си, ще получат бонуси. Един от тях е премахване до края на годината на таксата за поддържане на сметки. Друга екстра е дебитна карта Debit MasterCard, която също е без такса за поддръжка за първата година. С нея ще може да се тегли без такса от всички банкомати на територията на страната.

Тапи за Бяло и Черно море

Пътни ремонти блокират пътя до морето и това лято. Реконструкции по няколко големи участъка на магистралите „Тракия“ и „Струма“ ще бавят отпускарите през целия сезон. В същото време част от „Струма“ ще заработи предсрочно, за да облекчи трафика към Гърция. За съжаление първата завършена българска магистрала – „Тракия“, няма да може да се ползва пълноценно и това лято. През август се очаква да започнат 3 големи ремонта на старите участъци на трасето – от 6-и до 10-и километър, 30 километра около Пазарджик и още 20 при така наречения обход на Пловдив.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене