Без категория

Местния печат

печат

В.“Вяра“

БМВ изпуши и провали опит на пернишка банда да открадне 6 луксозни коли на Олег Петров

Чудо спаси от пълно опустошаване автокъщата на бившия собственик на бензиностанция „Петрол” Олег Петров. Банда пернишки крадци атакували автокъщата му край село Пиперево. Бандитите седнали зад воланите на най-яките му коли и натиснали здраво педалите на газта. Подредили се към изхода като керван с камили. Точно тука Божието провидение дошло на помощ на собственика. Първото возило излетяло като стрела и изчезнало безследно, но второто застанало като заковано, заседнало точно на изхода и препречило пътя на останалите.

Съдът в Страсбург осъди България за полицейско насилие и неадекватно разследване: Държавата плаща 50 000 евро кръвнина на роднините на пребития до смърт Ангел Димитров-Чората от Благоевград

Държавата ще плати 50 000 евро обезщетение на родителите на пребития до смърт благоевградчанни Ангел Димитров-Чората, на сина му Райчо и на съпругата му, след като България бе осъдена от Съда в Страсбург за полицейско насилие и неадекватно разследване. Държавата поема и 35 000 лева разноски. Скандалният случай е от 2005 г., когато петима полицаи от Благоевград пребиха до смърт Ангел Димитров-Чората, предварително закопчан с белезници, съборен на земята, ритан и удрян до смърт.

Започна поредното дело за атентата пред клуба на „Евророма” в Сандански

Десетки свидетели бяха разпитани вчера в Окръжен съд – Благоевград по делото за бомбения атентат през лятото на 2012 година пред офиса на „Евророма” в Сандански, при който загина 50-годишният Малин Илиев. Близо 50 пък бяха младежите близки до четиримата обвиняеми Николай Йовев – Горския, Васил Георгиев, Александър Ангов и Стоян Ставрев, които влязоха в съдебната зала в подкрепа на своите приятели.

Змия ухапа 32-годишния Георги Иванов, докато разхождал кучето си край ЮЗУ

32-годишният Георги Иванов от благоевградския квартал „Запад” бе ухапан от змия вчера в района на ЮЗУ, докато се разхождал с кучето си. Младият мъж излязъл към обяд от дома за всекидневната по това време разходка. Изведнъж, както си вървял, влечугото го клъвнало по крака. Георги моментално се качил в такси и потърсил първа помощ в СПО в Благоевград. Медиците незабавно направили промивка на раната му и го настанили в реанимацията за интензивно лечение.
Над 60 фирми в търг за сергиите на благоевградския пазар, кандидати със задължения към общината се отхвърлят

Над 60 фирми участваха в първия търг за сергиите на благоевградския пазар. Опашка от желаещи наематели се изви вчера в сградата на кооперативния пазар.Точно в 10 часа започна подаването на документи за наемането на сергии и павилиони на пазара.

5-членна комисия с председател Теодор Тошев, юрист на Общински съвет – Благоевград, и общинските съветници Бисер Стойчев и Спас Ненов приемаха  документите на желаещите да наемат сергии.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене