В Гоце Делчев има едни от най-добрите условия в България за развитие на детския хандбал

Среща на ръководството на хандбален клуб „Пирин 64“, Гоце Делчев и родителите на деца играещи в детския отбор, се проведе вчера в късния следобед в спортна зала Неврокоп арена. Срещата бе уважена и от кмета на Гоце Делчев, Владимир Москов, както и от президента на ХК „Пирин 64“ и  народен представител в НС, Богдан Боцев. Идеята е тези срещи да станат ежегодни непосредствено преди старта на всеки нов състезателен сезон. Целта на срещите е да се запознаят родителите.

Новите екипи, с гарантирано италианско качество осигурени от неврокопският бизнесмен и бивш състезател от отбора на гоцеделчевския хандбален клуб, Иван Златинов, ръководството на клуба и деца от отбора представиха на родителите.

Треньорът на отбора, Николай Пиргов, изтъкна успехите на младите хадбалисти през миналия сезон. Тези успехи силно впечатлиха и управата на Българската федерация по хандбал…

 С бурни аплодисменти хората в залата посрещнаха съобщението на Николай Пиргов, за решението на УС на отбора за учредяване на възпоменателен турнир за деца до 14 години в памет на легендарият Атанас Карабельов, положил основите на хандбала в Гоце Делчев и за огромите заслуги на този спорт в издигането на спортната слава на града на национално ниво.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене