Ето ги шефовете на измамната фирма „Нова Грийн Енерджи“ ООД – Благоевград!

На гурбет в Саудитска Арабия срещу 400 лева заплата

Потърпевшите проговарят пред Топ Преса!

Ето го, мераклията за общински съветник в Община Благоевград Георги Мавродиев и един от шефовете на измамната фирма „Нова Грийн Енерджи“ ООД Благоевград! Припомняме, че Георги Мавродиев е бивш юрист във фирмата НЕК на Иван Чапов, зам. председател на партия ДБГ в Благоевград и беше кандидат за общински съветник от Реформаторския блок за Благоевград на Местните избори 2015г., когато Калоян Ханджийски се кандидатира за кмет на Благоевград!

Другият съдружник – Димитър Стойков е известен благоевградски бизнесмен с редица фирми с различна насоченост, сред които фабрика за принтиране на модни облекла и фабрика за бутилиране на изворна вода „RILANA“ и бира. На която общинският съветник и общинският лидер на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски е дистрибутор.  Обикаля магазините с баничарка и разнася от изворна вода „RILANA“. Стойков притежава яхта за милиони, с която се разхожда по крайбрежието на Монако и Италианската Ривиера, както и голям парк луксозни автомобили, последният от които е а наскоро си купи и първия електромобил на „Тесла“ от най-високия клас – Tesla Model S. Автомобилът разполага с два електромотора с 224 и 476 коня, съответно за предния и задния мост. Четирите задвижващи колела осигуряват ускорение от 0 до 96 км/ч за 3.2 секунди. Цената на този модел варира от 70 000 до 110 000 евро. При демонстрирането на такъв висок жизнен стандарт от страна на г-н Стойков , странно е как се е стигнало до ситуацията с бедстване на работниците на една от фирмите му, при това в страна като Саудитска Арабия.

Срещаме се с хората, които са излъгани от Георги Мавродиев и Димитър Стойков. Фирмата се казва „Нова Грийн Енерджи“ ООД – гр. Благоевград. Давам им думата…

Откога започнаха проблемите в тази фирма?

– От отиването в Саудитска Арабия. От самото начало проблеми, които продължават и до днес.

Какво ви беше обещано и какво не беше спазено още от началото?

– Лично на мен ми беше обещано, че ще бъда на ставка, тоест на час. От 8 до 10 долара на час. Имаше хора, които отидоха там като супервайзъри, а им даваха по 6 долара на час. Въпреки първоначалната уговорка от 8 до 10 долара на час. При условие, че супервайзър е по-голяма длъжност и носи по-голяма отговорност.

Значи сте излъгани още от самото начало?

– Именно…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене