20-годишният благоевградчанин Коста Козас начелона една от най-проспериращите фабрики в региона!

В БЛАГОЕВГРАД Е ИДЕАЛНАТА СРЕДА ЗА ПРАВЕНЕ НА БИЗНЕС

Благоевградчанинът Коста Козас е само на 20 години, а вече е изпълнителен директор на една от най-прогресиращите фабрики в Пиринско. Той се нарежда сред най-младите местни бизнесмени и независимо от крехката му възраст вече е натрупал сериозен опит в работата си, който го превръща в добър ръководител и ценен бизнес партньор.
Фабрика „Олимпос-99“ ООД е създадена от родителите му – популярният гръцки бизнесмен Йоанис Козас и майка му – благоевградчанката Стефка Терзийска. Двамата полагат основите на фирмата преди 20 години в Благоевград. Дейността й е свързана с преработка, производство и търговия с маслини, маслинени продукти и зехтин. Фирмата пласира стоката си в цяла България и Европа, обслужва клиенти като Кауфланд, Билла, Фантастико, ЦБА и други. „Олимпос-99“ е признат лидер на българския пазар.

Младият Коста е роден в град Драма, Гърция, но израства в Благоевград. Той е бивш възпитаник на Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ и владее 6 чужди езика, сред които английски, немски, гръцки, испански, френски и руски. Като малък Коста пренебрегва детските игри, предпочитайки да прекарва времето си като помага на родителите си във фабриката, благодарение което, се формира като личност и трупа ценен опит.
Още на 16-годишна възраст неговите лидерски качества започват да се изявяват и той дава заявка, че някой ден ще оглави предприятие за милиони. Две години по-късно, навършвайки пълнолетие, младият Козас застава начело на“Олимпос-99“ ООД. Днес вече е успешен и уважаван бизнесмен, за когото водещи са качеството на продуктите и коректното отношение към служителите и клиентите на фирмата.
В момента Коста Козас изучава „Управление на бизнеса“ в Нов български университет, като това му помага да се усъвършенства като бизнесмен.

Във фабриките в Благоевград и Якоруда работят около 300 човека – предимно жени, като 80% от тях са част от екипа още от създаването им. Заплащането е добро и е с около 40% над средната работна заплата за града, а въведената бонус-система, допълнително мотивира служителите. Фирмата е сертифицирана, отговаря на всички стандарти и е напълно изрядна по отношение условията на труд, според множество чуждестранни одити, които се извършват периодично.
„Олимпос-99“ ООД е един от най-големите работодатели за територията на област Благоевград. Една от главните цели на Коста е да надгради постигнатото от родителите му и да разшири дейността на фирмата като затвори производствения цикъл, тъй като в момента продукцията им се пакетира в Гърция. Той работи по инвестиционния си проект, чрез реализирането, на който, ще бъдат разкрити още около 60 работни места в благоевградския цех за маслини.
Коста Козас е пример за това, че един млад човек може да бъде успешен ръководител, лидер и сериозен бизнесмен, който се усъвършенства с годините. Той вярва, че в Благоевград има подходяща бизнес среда, която дава възможност на младото поколение да живее и да се развива тук, стига човек да е целеустремен и да не спира да преследва мечтите си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене