Без категория

Скандални разкрития на бившия бос А. Сакаджийски: Изхвърлят „Пирин“ /ГД/ за черно тото след оставката ми, дължат ми 300 000, нека спрат да говорят, защото ще си ги поискам

сакаджийски

Бившият бос на „Пирин“ /ГД/ Антонио Сакаджийски отхвърли вчера за пореден път като несъстоятелни подозренията, че по времето на неговия президентски мандат отборът е играл в нагласени мачове и е задлъжнял с 300 000 лева от неплатени осигуровки на футболисти и треньори, заради които БФС изхвърля отбора от професионалния футбол. Бизнесменът, собственик на автомивка и търговия с автомобили в столицата, разкри, че не той, а клубът му дължи пари, и предупреди, че ако името му продължава да се спряга като виновник за хала на клуба, може да предяви иск за въпросната сума. Ето какво заяви А. Сакаджийски:

Когато взех „Пирин“ /ГД/ през 2011 г., заварих 210 000 лв. задължения към НАП. При влизането в „А“ група погасих близо 300 000 лв. чрез моя фирма под формата на заем. На общото събрание, на което миналата зима приеха оставката ми, казах, че опрощавам въпросните пари, за да не утежнявам ситуацията на тима. Вместо да ми благодарят, някои хора продължават да ме оплюват и ако не спрат да говорят нелепици по мой адрес, може да си поискам заема обратно. При напускането ми клубът не беше платил около 120 000 лв. на агенцията по приходите за последните 6 месеца на 2013 г. Уговорката ни беше новото ръководство да се разплати с общинската субсидия от 30 000 лв. и да додаде от парите от телевизионни права, които надвишаваха 100 000 лв. Очевидно не са се издължили, а са решили да ги дадат за издръжката на отбора и за лагери. Проблемът обаче не е мой, а на онези, които поеха нещата след мен. Що се отнася до темата с черното тото, явно отново трябва да опреснявам паметта на моите опоненти и ясно да заявя, че БФС изхвърля клуба за уредени мачове след моето напускане. Хронологията на събитията е следната: Аз подадох оставка на 27 ноември 2013 г., а първият съмнителен мач, който е посочен в докладите на разследващите органи, е „Берое“-“Пирин“ /ГД/, игран на 15 декември. Другите 4 срещи под подозрение са през пролетния полусезон на 2014 г., т. е. няма как да имам някаква връзка с това. Нека да отговарят хората, които сега са начело. Любопитно ми е също как ще обяснят факта, че върнаха в отбора някои играчи, които по мое време освободихме именно заради съмнения в лоялността им.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене