Туристическата дестинация по долината на Места трябва да бъде инициатива на Гоце Делчев /ВИДЕО/

„Трябва да създадем един туристически онлайн портал който да се казва „Долината на Места“. Това каза днес собственикът на комплекса Uva Nestum Wine & SPA в Гоце Делчев, Иван Биларев. Това стана на работна среща по инициатива на ръководеното от него Билта ЕАД, по проект „Популяризиране на дестинации за винен туризъм чрез съвременни медийни платформи“

„В страната ни няма разбиране по този въпрос. В периода от 2008 до 2018 г. не е направено абсолютно нищо като държавна стратегия. Това което се случва обаче е инициатива на бизнеса , местните общности и общините“, каза Екатерина Христова, ръководител на проектите на компаниите управлявани от Иван Биларев.

Създаването на модерна медийна платформа не само за винен, а за всякакъв вид туризъм и то не само в неврокопския край но и за цялата страна е целта на проекта. Господин Биларев представи основните неща които са свършени заедно с общините и местния бизнес с които са работили заедно в района.

Проектът „Популяризиране на дестинации за винен туризъм чрез съвременни медийни платформи“ се финансира със средства от ЕС по програма Еразъм+.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене