Нова Места: В Гоце Делчев събират помощи за пострадалите в Добрич и Варна

2121212322

Баба Мария е един от първите дарители. Жената научила за кампанията и решила да помогне. Малката й пенсия не й позволява да купи нещо голямо, но сърце дари нощница, която да стопли някой от пострадалите.

–          Всички казваме тежко, но като стане нещо за даване вече малко се дърпаме. Казвам си сега за тези есемеси дето по един лев ги съобщават, има един милион и повече пенсионери, всеки да даде по едно левче – колко пари ще са. Няма нито да забогатеем, нито да осиромашеем за един лев.

Освен отделни граждани в кампанията в Гоце Делчев активно се включват и търговците, които активно даряват дрехи и санитарни материали. Първия камион с помощи в Гоце Делчев вече е пълен.

–          /Виолета Янева – доброволец/ Много хора идват да питат. В началото идват да проверят от какво има нужда. Закачили сме списък вън на вратата, от какво има нужда, бройки, големина. Казахме че няма ограничение – всичко каквото смятат че е нужно, хранителни продукти, завивки, чаршафи, бельо, обувки. Започнаха от снощи по малко, днес повече и вече имаме доста. Мисля че ще съберем една кола да изпратим

–          Какво даряват хората?

–          Хората даряват най-вече завивки, чаршафи, одеяла, пижами, екипи, обувки. Имаме вече 5-6 чифта обувки, хранителни продукти, макарони, тестени изделия, консерви, гумени ботуши, одеяла, препарати за миене, пасти за заби, детски обувки.

–          Има ли някакво изискване особено за дрехите?ъъъ

–          Да, по възможност да се запазени нови. Хората се стараят нови да ги носят. В първия момент като им кажеш ново и те решават че трябва да идат да го купят и да има етикет и по са съгласни да дадат пари, обаче ние пари не събираме, пари който иска има банкова сметка, да идат да си даряват.

Акцията по събиране на помощ на пострадалите ще продължи до края на Националната кампания. Пунктът се намира на ул. „Солун“ 12 и работи от 10 до 19 часа.

www.novamesta.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене