33-г. адвокат влиза в битката за кмет на Петрич от коалиция на БСП и „Възраждане”

Адвокат Любомир Георгиев ще се кандидатира за кмет на Петрич с подкрепата на БСП и „Възраждане”, които ще са в коалиция на изборите. 33-годишният адвокат е председател на партия „Възраждане“, която учреди на 2 август миналата година. Кандидатурата му е одобрена от общинския съвет на БСП в Петрич и предстои да бъде утвърдена и на предстоящата общинска конференция.

Иначе председателят на столетницата в южния град Йорданка Атанасова е била номинирана за кандидат-кмет, но си е направила отвод.

Двете партии ще имат и обща листа за общински съветници, която предстои да бъде обсъдена на политическите им форуми и подредена.

„Влизам в битката за кмет с убеждението, че Петрич се нуждае от промяна и от човек, който познава законите. Не се възприемам като чист партиен кандидат, ще търся широка подкрепа на хората, които са против управлението на ГЕРБ”, заяви вчера пред репортер на „Струма“ адвокат Любомир Георгиев.

Той практикува професията си не само в родния си град Петрич, но в Благоевград и София. Работил е известно време в Кипър и тъй като знае гръцки език, е търсен като преводач. Едно от знаковите му дела беше като резервен защитник на Емил Първанов-Ембака на делото за убийство.

Когато оглави партия „Възраждане” в Петрич, адвокат Георгиев си постави за цел да инициира провеждането на референдуми, обяви се за пълна прозрачност при разходването на публичните финанси на общината и подобряване на административното обслужване на гражданите. Като реален актив в едногодишната му политическа дейност може да си счита това, че общината реагира на жалбите му срещу нередовното сметосъбиране в селата Кърналово и Коларово. Любомир Георгиев е един от активните поддръжници на идеята за реформа в адвокатурата.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене