Connect with us

Таблоид

Училищата в община Сатовча са готови за новата учебна година

Published

on

Ръководството на община Сатовча със задоволство отбелязва готовността на 13-те учебни заведения на  територията си за започване на учебната година. Ремонтът в училищата е приключил, доставени са безплатните учебници от 1. до 7. клас и задължителната за началото на учебната година училищна документация. Осигурено е и отоплението за зимния сезон.

В 3-те начални, 5-те основни, 1 обединено и 4-те средни училища на територията на общината  ще се обучават общо 1 485 ученици, от които 115 първокласници. Броят на паралелките от 1. до 12. клас е 90.

Грижите за най-малките също са налице. Във всяко населено място има открита целодневна детска градина, а в селата Плетена, Кочан, Ваклиново и Вълкосел – и детски ясли.

Общината кандидатства пред Министерството на образованието през учебната 2019/2020 година училищата и детските градини в селата Долен и Осина да бъдат обявени за защитени, а гимназиите в Сатовча, Кочан, Вълкосел и Слащен да бъдат включени в списъка на средищните училища.

infomreja.bg

коментара

Таблоид

Близо 50 000 чуждестранни туристи са посетили Банско през лятото

Published

on

47 605 са туристите от различни държави, които са посетили  Банско в периода от 1-ви юни до 1-ви октомври тази година.

За изминалите четирите месеца – юни, юли, август и септември, най-много туристи българи са тези, които са са гостували в Банско – 43 551. На второ място са румънските туристи – 995.

415 са израелците, които са предпочели да отдъхват в Банско през летния сезон. От Франция гостите са 317, от Германия – 288, от Чехия – 222. За съжаление това лято има отлив на руски граждани и туристи от Великобритания, Северна Македония и Гърция.

От туристическия бранш коментират, че първоначално летния сезон е започнал слабо но постепенно много хора са посетили Банско и са почивали за различен период от време – от уикенд до пет дни и седмица. От юли месец с постепенен ръст на туристите, през август с все така положителна тенденция за ръст продължава. Това се запазва и през септември, когато броят на туристите е почти равен на тези през 2019 година.

Летният сезон е добър, като посещаемост на общия фон на ситуацията цялата страна заради пандемията от коронавирус.

Строги мерки срещу COVID-19 се предвиждат за ски зоната, като е направен добър график и схема за безопасността на скиорите, ще има специални места с дезинфектанти, зони за преминаване около ски съоръженията и др./БНР/

коментара

Continue Reading

Таблоид

Отново опашки за PCR тест пред РЗИ-Благоевград

Published

on

В Благоевград днес отново има опашки пред Регионалната здравна инспекция (РЗИ).

Това се случва, след като беше наложен лимит на направленията за безплатни COVID-тестове, който часове по-късно падна.

Последно лимит на направленията днес няма да има.
„Днес ще издаваме направления на всички, които са дошли“, обеща д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ- Благоевград пред bTV.

pirinsko.com

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ